Kinuskileipomo Tiinan herkku

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 43620 kertaa
 
18.01.2016
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIFoccacia


Pitkän kaavan leipä 🙂 Hyvää kannattaa odottaa 🙂

5 dl vettä

½ pkt Hiivaa

11 dl Vehnäjauhoja

1 rkl Hienoa merisuolaa

1 dl Valkoviiniä

1½ dl Oliiviöljyä

oliiveja

Fetaa

Aurinkokuivattuja tomaatteja

Liota hiiva käden lämpöiseen veteen. Sekoita suola ja jauho keskenään suuressa! kulhossa ja tee keskelle monttu. Kaada monttuun vesi ja sekoittele taikinaksi.  Lisää vuorotellen öljyä ja valkoviiniä. Alusta n. 5 min  Laita taikina yön ajaksi jääkaappiin kelmulla peitettyyn astiaan.

Levitä taikina pellille voidellun leivinpaperin päälle ja anna kohota 2h.

tee leipään koloja ja täytä osa koloista paloitelluilla oliiveilä, auronkokuivatulla tomaatilla ja fetalla.  Pirskottele  päälle öljyä. ja lopuksi  kuivattua tai tuoretta rosmariiniä.  Paista uunissa 200 asteessa n. 30min.  Sivele päälle oliiviöljyä. Nautitaanlämpimänä esim kylmän maidon kanssa!