21.10.2016
25g hiivaa
5 dl vettä
2tl suolaa
n.9 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1. Liota hiiva KYLMÄÄN veteen. Lisää suola.
2. Lisää puolet jauhoista ja sekoita vellimäiseksi seokseksi.
3. Lisää öljy ja siirappi sekä loput jauhot hyvin alustaen. Taikina saa olla hhvin löysää
4. Anna taikinan kohota hyvin peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa 1½-2h.
5. Kumoa taikana jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois ja jaa se kahteen osaan. Muotoile paloista 2 pitkähköä leipää pellille vierekkäin. Anna kohota liinan alla 30min.
6. Voitele leivät oliiviöljyllä ja paista alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla 250asteessa n.20min. (Laita vesiastia uunin pohjalle paistamisen ajaksi, jolloin leipien pinnasta tulee rapeampi)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Mie leikkasin 🙂 Mies ei kuulemma jaksanut/viitsinyt 🙂