27.9.2015
Pohja:
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
——-
1 dl kermaa tai piimää
1 muna
Täyte:
250 g rahkaa
200g Valio Viola vanilja tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 munaa
4-5 omenaa
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten sekaan sulatettu voi. Ota 3/4 taikinasta (1/4 jää piirakan päälle tulevaksi muruseokseksi) ja lisää siihen 1 dl kermaa tai piimää ja yksi kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (koko n. 25×33 cm).
Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte pohjan päälle ja asettele omenaviipaleet täytteen päälle. Voit painella viipaleita hieman täytteen sisään. Lisää päälle muruseos. Paista piirakkaa 200 C asteessa 30-40 min, kunnes täyte näyttää hyytyneen ja pintaan on tullut väriä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Hei Krista Anniina! Anteeksi myöhäinen vastaukseni. Töihin paluun vuoksi leipomo on jäänyt hieman tuuliajolle. Varmasti riippuu osittain uunista ja piirakan paksuudesta tuo paistoajan pituus. Piirakka on hieman ”hytkyvää” kun otan sen uunista ja yleensä tarjoilenkin sen jäähtyneenä.