Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Niiskuliini

Suklaiset maapähkinävoikrispit

9.2.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Pähkinävoi-suklaakrispit2_600x600.jpg

Taikina (n. 30-40 kpl):
2,5 dl maapähkinävoita (käytin sileää, mutta tähän voi huoletta käyttää karkeampaakin versiota)
3,5 dl riisimuroja
3,5 dl tomusokeria
0,5 dl sulatettua voita

Kuorrutus:
n. 200 g tummaa suklaata
valkoisia Candy Meltsejä

Sekoita taikinan ainekset keskenään kulhossa joko nuolijalla (voi onnistua sähkövatkaimellakin). Tomusokeria lisättäessä kannattaa  ottaa kädet apuun ja sekoittaa käsin. Riippuen maapähkinävoista, tomusokeria voi joutua laittamaan enemmänkin. Toisaalta, jos taikina on liian murenevaa, tulee siihen lisätä enemmän maapähkinävoita. Pyörittele taikinasta lihapullan kokoisia palleroita ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen suklaalla kuorruttamista. Sulata suklaa kulhossa vesihauteessa tai mikrossa. Dippaa määpähkinä-pallerot kauttaaltaan suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle kuivumaan. Laita jääkaappiin jähmettymään. Halutessasi voit koristella palleroisia esim. toisella suklaalla tai Candy Meltseillä. Jos haluat koristella strösseleillä, kannattaa ne ripotella heti dippauksen jälkeen.

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougatSuklaa

Kategoriat

Konvehdit ja makeiset

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Pähkinävoi-suklaakrispit2_400x400.jpgNiiskuliiniSuklaiset maapähkinävoikrispit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_2v-kakku-Paavolle_400x400.jpgNiiskuliiniKinuskinen drip cake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Macarons-ilman-mantelia_400x400.jpgNiiskuliiniMacaron-leivokset ilman mantelia
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Suklaa-petit-four_400x400.jpgNiiskuliiniSuklaa petit fours
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Brigadeiros_400x400.jpgNiiskuliiniBrigadeiros - brasilialaiset suklaatryffelit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Kotijäätelö_400x400.jpgNiiskuliiniKotijäätelö
3

Kommentit (2)

Niiskuliini
Kinuskileipomo Niiskuliini
11.2.2017 22:24

Kiitos kommentistasi Kinuskiemo. Nimenomaan haarukkaa käytin apuna. Lähinnä pudoti palleron suklaaseen ja haarukkaa apuna käyttäen varmistun, että suklaata riitti joka puolelle. 😊

Kinuskiemo
11.2.2017 18:26

Hyvä pitää mielessä, että näillä palleroilla saa avun äkkiä iskevään makeannälkään. Käden käänteessä, ilman vatkaimia ja uunin lämmitystä, ovat suklaiset herkut jo tarjoiluvalmiina kulhossa. Eikä epäilystäkään, etteivätkö sulaisi suussa. Valkoinen Candy Melts -spritsaus sopii piritäväksi koristeeksi. 🙂

Millä konstilla dippasit pallerot suklaaseen? Saako palleron ehkä tarttumaan haarukkaan?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa