9.2.2017
Taikina (n. 30-40 kpl):
2,5 dl maapähkinävoita (käytin sileää, mutta tähän voi huoletta käyttää karkeampaakin versiota)
3,5 dl riisimuroja
3,5 dl tomusokeria
0,5 dl sulatettua voita
Kuorrutus:
n. 200 g tummaa suklaata
valkoisia Candy Meltsejä
Sekoita taikinan ainekset keskenään kulhossa joko nuolijalla (voi onnistua sähkövatkaimellakin). Tomusokeria lisättäessä kannattaa ottaa kädet apuun ja sekoittaa käsin. Riippuen maapähkinävoista, tomusokeria voi joutua laittamaan enemmänkin. Toisaalta, jos taikina on liian murenevaa, tulee siihen lisätä enemmän maapähkinävoita. Pyörittele taikinasta lihapullan kokoisia palleroita ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen suklaalla kuorruttamista. Sulata suklaa kulhossa vesihauteessa tai mikrossa. Dippaa määpähkinä-pallerot kauttaaltaan suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle kuivumaan. Laita jääkaappiin jähmettymään. Halutessasi voit koristella palleroisia esim. toisella suklaalla tai Candy Meltseillä. Jos haluat koristella strösseleillä, kannattaa ne ripotella heti dippauksen jälkeen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kommentistasi Kinuskiemo. Nimenomaan haarukkaa käytin apuna. Lähinnä pudoti palleron suklaaseen ja haarukkaa apuna käyttäen varmistun, että suklaata riitti joka puolelle. 😊