Uppoudun aina ennen juhlia ja juhlapyhiä Pinterestin ihmeelliseen maailmaan löytääkseni uusia ideoita juhlatarjottaviin ja sieltä näidenkin palleroisten ohje löytyi. Nämä sopivat maapähkinävoin ja makean ystäville. Rouskuvat mukavasti riisimurojen ansiosta, mutta tomusokeri tekee näistä todella makeita, vaikka käytin sokeroimatonta maapähkinävoita.
Uppoudun aina ennen juhlia ja juhlapyhiä Pinterestin ihmeelliseen maailmaan löytääkseni uusia ideoita juhlatarjottaviin ja sieltä näidenkin palleroisten ohje löytyi. Nämä sopivat maapähkinävoin ja makean ystäville. Rouskuvat mukavasti riisimurojen ansiosta, mutta tomusokeri tekee näistä todella makeita, vaikka käytin sokeroimatonta maapähkinävoita.
Taikina (n. 30-40 kpl):
2,5 dl maapähkinävoita (käytin sileää, mutta tähän voi huoletta käyttää karkeampaakin versiota)
3,5 dl riisimuroja
3,5 dl tomusokeria
0,5 dl sulatettua voita
Kuorrutus:
n. 200 g tummaa suklaata
valkoisia Candy Meltsejä
Sekoita taikinan ainekset keskenään kulhossa joko nuolijalla (voi onnistua sähkövatkaimellakin). Tomusokeria lisättäessä kannattaa ottaa kädet apuun ja sekoittaa käsin. Riippuen maapähkinävoista, tomusokeria voi joutua laittamaan enemmänkin. Toisaalta, jos taikina on liian murenevaa, tulee siihen lisätä enemmän maapähkinävoita. Pyörittele taikinasta lihapullan kokoisia palleroita ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen suklaalla kuorruttamista. Sulata suklaa kulhossa vesihauteessa tai mikrossa. Dippaa määpähkinä-pallerot kauttaaltaan suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle kuivumaan. Laita jääkaappiin jähmettymään. Halutessasi voit koristella palleroisia esim. toisella suklaalla tai Candy Meltseillä. Jos haluat koristella strösseleillä, kannattaa ne ripotella heti dippauksen jälkeen.
Niiskuliini
Kiitos kommentistasi Kinuskiemo. Nimenomaan haarukkaa käytin apuna. Lähinnä pudoti palleron suklaaseen ja haarukkaa apuna käyttäen varmistun, että suklaata riitti joka puolelle. 😊
Hyvä pitää mielessä, että näillä palleroilla saa avun äkkiä iskevään makeannälkään. Käden käänteessä, ilman vatkaimia ja uunin lämmitystä, ovat suklaiset herkut jo tarjoiluvalmiina kulhossa. Eikä epäilystäkään, etteivätkö sulaisi suussa. Valkoinen Candy Melts -spritsaus sopii piritäväksi koristeeksi. 🙂
Millä konstilla dippasit pallerot suklaaseen? Saako palleron ehkä tarttumaan haarukkaan?