14.9.2015
Pohja:
250 g jauhoja
125 g voita
n. 1 dl vettä
2 rkl öljyä
Täyte:
125 g voita
200 g korppujauhoja
20 g kanelia
yhden sitruunan kuori raastettuna
1 kg omenoita
50 g rusinoita
3 rkl rommia
50 g pähkinöitä rouhittuna ( esim. saksanpähkinöitä)
100 g sokeria
Päälle tomusokeria ja tarjoiluun vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Taikinan valmistus: Nypi jauhot ja voi sekaisin ja lisää haaleaa vettä vähitellen (kaikkea vettä ei välttämättä tarvita), kunnes taikina on tasaista ja sileää. Vaivaa taikina hyvin. Muotoile taikinasta pallo ja voitele se 1 rkl öljyä. Anna taikinan levätä peitettynä lämpimässä paikassa 30 min.
Aseta taikina hyvin jauhotetun leivinpaperin tai silikonialustan päälle ja voitele sitä vielä 1 rkl öljyä. Levitä taikinaa neliön muotoon molemmin käsin, kunnes se on lähes läpinäkyvää.
Täytteen valmistus: Laita rusinat pehmenemään rommiin. Sulata 75 g voita kattilassa ja ruskista siinä korppujauhot kullanruskeiksi. Lisää sekaan sitruunan raastettu kuori sekä kaneli. Kuori omenat, poista siemenet ja viipaloi tai kuutioi ne. Rouhi pähkinät.
Laita pohjan päälle vuorotellen korppujahoseosta, omenoita, rusinoita ja pähkinöitä. Jätä n. 1/4 taikinasta vapaaksi. Ripottele sokeri lopuksi täytteen päälle. Sulata loppu voi (50 g) ja voitele taikinan reunat. Kääri struudeli rullalle leivinpaperia/alustaa apuna käyttäen ja paina päät hyvin kiinni. Nosta struudeli uunipellille leivinpaperin päälle tai voideltuun uunivuokaan. Paista 175 C noin 50 minuuttia. Voitele struudelia voilla muutamia kertoja paiston aikana, jotta kuoresta tulisi rapea. Kun struudeli on kullanruskea, voitele se vielä kerran voilla, sammuta uuni ja anna struudelin levätä uunissa vielä n. 20 minuuttia. Siivilöi lämpimän struudelin päälle tomusokeria ja tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Itse olen arkaillut strudelien tekojen suhteen, mutta olen rohkaistunut Kinuskikissan ohjeista, niin paljon on tullut hyvää palautetta!