16.8.2015
Pohja:
200 g rahkaa
125 g sokeria
2 munaa
ripaus suolaa
9 rkl öljyä
4 rkl maitoa
500 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
n. 1 kg mustikoita
2 munaa
2oo g Creme Fraiche
100 g sokeria
Päälle:
40 g pistaasipähkinöitä rouhittuna
Valuta rahka siivilässä ja laita kulhoon. Lisää sekaan pohjan muut ainekset jauhoja ja leivinjauhetta lukuunottamatta. Sekoita hyvin sekaisin sähkövatkaimella. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää puolet jauhoseoksesta rahkaseoksen joukkoon sähkövatkaimella vatkaten. Lisää loput jauhot käsin alustaen. Muotoile taikinasta pallo ja anna levätä liinalla peitetyssä astiassa noin 10 minuuttia.
Voitele/leivinpaperita piirakkavuoka (esim. 25 x33). Vaivaa taikinaa käsin ja kauli jauhotetulla alustalla vuoan kokoiseksi levyksi. Nosta taikinaa myös reunoille. Levitä mustikat pohjan päälle ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Sekoita loput täytteen aineksista esimerkiksi sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi ja levitä se tasaisesti esipaistetun piirakan päälle. Paista piirakkaa vielä n. 20 minuuttia.
Lisää pistaasirouhe piirakan päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä vuoassa. Piirakka on hyvää ihan sellaisenaan, mutta makean ystäville suosittelen seuraksi vaniljakastiketta tai- jäätelöä.
Huom! Kuvan piirakka on tehty uunipellille, mutta kuohkeamman ja mehukkaamman version piirakasta saa tekemällä sen pienempään piirakka vuokaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kommentistasi nalamuru. Tuossa johdannossa mainitsemassa kirjassa on toinen toistaan herkullisempia ohjeita ja aion niitä tässä testailla aina kun ehdin. 🙂