Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Niiskuliini

Mustikkapiirakka saksalaisittain

16.8.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_IMG_4821_600x600.jpg

Pohja:
200 g rahkaa
125 g sokeria
2 munaa
ripaus suolaa
9 rkl öljyä
4 rkl maitoa
500 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 1 kg mustikoita
2 munaa
2oo g Creme Fraiche
100 g sokeria

Päälle:
40 g pistaasipähkinöitä rouhittuna

Valuta rahka siivilässä ja laita kulhoon. Lisää sekaan pohjan muut ainekset jauhoja ja leivinjauhetta lukuunottamatta. Sekoita hyvin sekaisin sähkövatkaimella. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää puolet jauhoseoksesta rahkaseoksen joukkoon sähkövatkaimella vatkaten. Lisää loput jauhot käsin alustaen. Muotoile taikinasta pallo ja anna levätä liinalla peitetyssä astiassa noin 10 minuuttia.

Voitele/leivinpaperita piirakkavuoka (esim. 25 x33). Vaivaa taikinaa käsin ja kauli jauhotetulla alustalla vuoan kokoiseksi levyksi. Nosta taikinaa myös reunoille.  Levitä mustikat pohjan päälle ja paista  200 asteessa n. 20 minuuttia.

Sekoita loput täytteen aineksista esimerkiksi sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi ja levitä se tasaisesti esipaistetun piirakan päälle. Paista piirakkaa vielä n. 20 minuuttia.

Lisää pistaasirouhe piirakan päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä vuoassa. Piirakka on hyvää ihan sellaisenaan, mutta makean ystäville suosittelen seuraksi vaniljakastiketta tai- jäätelöä.

Huom! Kuvan piirakka on tehty uunipellille, mutta kuohkeamman ja mehukkaamman version piirakasta saa tekemällä sen pienempään piirakka vuokaan.

Kategoriat

Makeat piirakatMakuja maailmalta

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Pähkinävoi-suklaakrispit2_400x400.jpgNiiskuliiniSuklaiset maapähkinävoikrispit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_2v-kakku-Paavolle_400x400.jpgNiiskuliiniKinuskinen drip cake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Macarons-ilman-mantelia_400x400.jpgNiiskuliiniMacaron-leivokset ilman mantelia
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Suklaa-petit-four_400x400.jpgNiiskuliiniSuklaa petit fours
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Brigadeiros_400x400.jpgNiiskuliiniBrigadeiros - brasilialaiset suklaatryffelit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Kotijäätelö_400x400.jpgNiiskuliiniKotijäätelö
3

Kommentit (2)

Niiskuliini
Kinuskileipomo Niiskuliini
17.8.2015 18:08

Kiitos kommentistasi nalamuru. Tuossa johdannossa mainitsemassa kirjassa on toinen toistaan herkullisempia ohjeita ja aion niitä tässä testailla aina kun ehdin. 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
16.8.2015 22:19

Herkullisen näköinen piirakka, pistaasirouhe tuo kyllä kivan lisän. Saksassa kyllä herkullisia leivonnaisia riittää. Kiitos tästä ohjeesta.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa