29.2.2016
Jäätelömassa:
0,8 dl valkuaista
0,8 dl sokeria
4 dl kermaa
1,2 dl sokeria
0,325 dl vettä
Makuaine:
Esim. 200g tummaa suklaata sulatettuna, 6 dl mansikoita soseutettuna (kannattaa keittää hyvin kasaan, sillä muuten jäätelöstä tulee hileistä), vaniljaa, kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia…
1. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
2. Vatkaa valkuaiset ja 0,8 dl sokeria kovaksi vaahdoksi.
3. Mittaa 1,2 dl sokeria kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna levyllä 120 asteiseksi, älä sekoita.
4. Kaada 120-asteinen sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen (käsivatkain pienimmällä teholla).
5. Lisää makuaine esim. 200 g tummaa suklaata sulatettuna ja halutessasi osa rouhittuna. Kuvan jäätelöön on perusmassaan lisätty hieman vaniljaa ja kohdan 6 jälkeen vielä kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia sekä mansikkasosetta lusikalla karkeasti sekoittaen, jotta jäätelössä olisi ihania kinuski-mansikka sattumia.
6. Lisää vaahdotettu kerma nuolijalla sekoittaen.
7. Kaada astiaan ja anna olla yön yli pakastimessa. Jäätelöä ei tarvitse sekoitella pakastamisen aikana.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos, Niiskuliini, neuvosta! Hyvä tietää, ettei mittari tässä ihan välttämätön kapistus ole. 🙂