Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Niiskuliini

Kotijäätelö

29.2.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Kotijäätelö_600x600.jpg

Jäätelömassa:
0,8 dl valkuaista
0,8 dl sokeria
4 dl kermaa
1,2 dl sokeria
0,325 dl vettä

Makuaine:
Esim. 200g tummaa suklaata sulatettuna, 6 dl mansikoita soseutettuna (kannattaa keittää hyvin kasaan, sillä muuten jäätelöstä tulee hileistä), vaniljaa, kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia…

1. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja laita jääkaappiin odottamaan.
2. Vatkaa valkuaiset ja  0,8 dl sokeria kovaksi vaahdoksi.
3. Mittaa 1,2 dl sokeria kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna levyllä 120 asteiseksi, älä sekoita.
4. Kaada 120-asteinen sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen (käsivatkain pienimmällä teholla).
5. Lisää makuaine esim. 200 g tummaa suklaata sulatettuna ja halutessasi osa rouhittuna. Kuvan jäätelöön on perusmassaan lisätty hieman vaniljaa ja kohdan 6 jälkeen vielä kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia sekä mansikkasosetta lusikalla karkeasti sekoittaen, jotta jäätelössä olisi ihania kinuski-mansikka sattumia.
6. Lisää vaahdotettu kerma nuolijalla sekoittaen.
7. Kaada astiaan ja anna olla yön yli pakastimessa. Jäätelöä ei tarvitse sekoitella pakastamisen aikana.

Kategoriat

Muuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Pähkinävoi-suklaakrispit2_400x400.jpgNiiskuliiniSuklaiset maapähkinävoikrispit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_2v-kakku-Paavolle_400x400.jpgNiiskuliiniKinuskinen drip cake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Macarons-ilman-mantelia_400x400.jpgNiiskuliiniMacaron-leivokset ilman mantelia
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Suklaa-petit-four_400x400.jpgNiiskuliiniSuklaa petit fours
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Brigadeiros_400x400.jpgNiiskuliiniBrigadeiros - brasilialaiset suklaatryffelit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Kotijäätelö_400x400.jpgNiiskuliiniKotijäätelö
3

Kommentit (3)

maris
Kinuskileipomo maris
29.2.2016 22:45

Kiitos, Niiskuliini, neuvosta! Hyvä tietää, ettei mittari tässä ihan välttämätön kapistus ole. 🙂

Niiskuliini
Kinuskileipomo Niiskuliini
29.2.2016 20:06

Kiitos kommentistasi, maris. Valmistin itse tätä jäätelöä useita vuosia ilman digitaalista lämpömittaria. Sain reseptin antaneelta työkaveriltani ohjeeksi, että kun sokeri alkaa ns. kristallisoitua niin seos on n. 120 asteista ja hyvin onnistui mielestäni ilman mittariakin. 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
29.2.2016 17:52

Tämäpäs vaikuttaa herkulliselta ja kivalta jäätelön perusmassalta, ja maustaminen sitten maun mukaan. 🙂 Itse viime kesänä innostuin jäätelöä pari-kolme kertaa tekemään, ja olihan se kyllä hyvää. Niihin tuli glukoosisiirappia, jonka vissiin pitäisi tehdä jäätelöstä pehmeämpää ja välttää kiteytymistä. Mutta onkohan tässä tuolla sokeriliemen keittämisellä tietyn asteiseksi se sama merkitys? No, joka tapauksessa tässä olisi nyt hyvä syy ostaa vihdoin itsekin digitaalinen lämpömittari. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa