5.2.2017
Suklaakakkupohja:
1 3/4 cup ( 4 dl) vehnäjauhoja
3/4 cup (1,75 dl) kaakaojauhetta
2 cup (4,5 dl) sokeria
2 tl ruokasooda
1 tl leivinjauhe
1/2 tl suolaa
2 munaa
1 cup (2,5 dl) piimää
1/2 cup (1,25) öljyä
1-1/2 tl vaniljauute
1 rkl pikakahvijauhetta
1 cup (2,5 dl) kiehuvaa vettä
1. Sekoita jauhot, kaakao, sokeri, ruokasooda, leivinjauhe ja suola isossa kulhossa sekaisin.
2. Lisää jauhojen sekaan munat, piimä, öljy ja vaniljauute. Sekoita käsivatkaimella keskinopeudella n. 3-4 minuuttia.
3. Sekoita pikakahvijauhe kiehuvan veden kanssa ja kaada se taikinan sekaan ja sekoita. Taikina on aika juoksevaa.
4. Kaada taikina voideltuun halkaisijaltaan 24 cm olevaan kakkuvuokaan ja paista 175 C uunista riippuen vajaa tunti (kannattaa testata tikulla). Voit paistaa kakun myös kahtena ohuempana kakkuna jolloin paistoaika on n. 30-35 min.
5. Leikkasin kakkupohjaan kaksi väliä ja kostutin ne vaniljamaidolla.
Täyte:
2 dl kermaa
250 g rahkaa
sokeria
vaniljasokeria
puolukoita
1. Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka sekä mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kääntele sekaan puolukoita tai muita marjoja.
Mansikka-valkosuklaakuorrute on Kakkutaikurin käsialaa ja linkki reseptiin löytyy tästä.
Kinuskikuorrute on tehty Kinuskikissan ohjeella ja se löytyy täältä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5585 tähteä
Maailman paras mutakakku
2801 tähteä
Mokkapalat
2536 tähteä
Brookies
1794 tähteä
Britakakku
1520 tähteä
Hei! Kiitos kommentistasi maris. Olet aivan oikeassa tuon kuppi-mitan suhteen. Sen pitäisi olla 2,5 dl. Yritän muistaa käydä korjaamassa sen.