5.9.2015
Yhdestä annoksesta tulee n. 18 isoa keksiä
Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
200 g voita
1,75 dl sokeria
1,75 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria (tai 1 tl vaniljauutetta)
2 kananmunaa
200 g suklaata (esim. taloussuklaata)
100 g pähkinöitä (esim. cashew – tai saksanpähkinöitä)
Vaahdota voi ja sokerit sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet muutamassa erässä hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät ja suklaat. Nosta lusikalla nokareita uunipellille. Keksit leviävät paistettaessa, joten jätä riittävän suuret välit. Itse paistoin 9 keksiä/ uunipelti. Paista keksejä 175 C n. 12-15 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Heippa!
Tein tälläsiun ohjeella, mut tuunasin vähän. Laitoin sekä tummaa että valkoistasuklaata ja jätin pähkinät pois ja korvasin net kuivatuilla karpaloilla.
Tuli tosi hyviä ja kauniita.