16.5.2016
Makuaine:
Koristeluun:
Tee näin:
– Mittaa maitotiiviste, kaakaojauhe ja voi kattilaan. Sekoita tasaiseksi.
– Kypsennä seosta hieman keskilämpöä kuumemmalla lämmöllä jatkuvasti pohjaa ja reunoja myöten nuolijalla sekoittaen. Alenna lämpöä, kun seos alkaa paksuuntua.
– Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes massa on hyvin paksua, kiiltävää ja venyvää, kuin sulatettua toffeeta.
-Jos käytät jotain makuainetta, lisää se nyt ja sekoita tasaiseksi.
– Kaada seos laakeaan kulhoon tai lautaselle. Jäähdytä jääkaapissa 1–2 tuntia, kunnes massa on täysin viilentynyt ja kiinteytynyt.
– Ota massasta lusikalla nokare brigadeiromassaa ja pyörittele se öljytyin/voidelluin käsin haluamasi kokoisiksi palloiksi. Kierittele pallo heti perään valitsemassasi päällysteessä. Toista samoin loput massasta lisäten välillä öljyä tai voita käsiisi. Tästä määrästä tulee ainakin parikymmentä makeista koosta riippuen.
– Asettele brigadeirot pieniin makeisvuokiin tai suoraan tarjoiluastialle. Nauti heti tai säilytä jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kommentistasi. 🙂 Toffee on rakenteeltaan venyvää ja pehmoista eikä mielestäni tartu hampaisiin, joten uskoisin, että tekohampaillekaan nämä eivät ole ongelma.