Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Niiskuliini

Brigadeiros – brasilialaiset suklaatryffelit

16.5.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Brigadeiros_600x600.jpg
Brigadeiromassa:
  • 1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl voita
  • tilkka rypsiöljyä tai voisulaa

Makuaine:

  • Esim: Kahvilikööri, rommi, minttuaromi…

Koristeluun:

  • strösseleitä, kookoshiutaleita, pähkinä- tai suklaarouhetta, kaakaojauhetta…

Tee näin:
– Mittaa maitotiiviste, kaakaojauhe ja voi kattilaan. Sekoita tasaiseksi.
– Kypsennä seosta hieman keskilämpöä kuumemmalla lämmöllä jatkuvasti pohjaa ja reunoja myöten nuolijalla sekoittaen. Alenna lämpöä, kun seos alkaa paksuuntua.
– Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia, kunnes massa on hyvin paksua, kiiltävää ja venyvää, kuin sulatettua toffeeta.
-Jos käytät jotain makuainetta, lisää se nyt ja sekoita tasaiseksi.
– Kaada seos laakeaan kulhoon tai lautaselle. Jäähdytä jääkaapissa 1–2 tuntia, kunnes massa on täysin viilentynyt ja kiinteytynyt.
–  Ota massasta lusikalla nokare brigadeiromassaa ja pyörittele se öljytyin/voidelluin käsin haluamasi kokoisiksi palloiksi. Kierittele pallo heti perään valitsemassasi päällysteessä. Toista samoin loput massasta lisäten välillä öljyä tai voita käsiisi. Tästä määrästä tulee ainakin parikymmentä makeista koosta riippuen.
– Asettele brigadeirot pieniin makeisvuokiin tai suoraan tarjoiluastialle. Nauti heti tai säilytä jääkaapissa.

Ainesosat

SuklaaToffee/kinuski

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunaton

Kategoriat

Konvehdit ja makeisetMakuja maailmalta

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Pähkinävoi-suklaakrispit2_400x400.jpgNiiskuliiniSuklaiset maapähkinävoikrispit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_2v-kakku-Paavolle_400x400.jpgNiiskuliiniKinuskinen drip cake
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Macarons-ilman-mantelia_400x400.jpgNiiskuliiniMacaron-leivokset ilman mantelia
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Suklaa-petit-four_400x400.jpgNiiskuliiniSuklaa petit fours
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Brigadeiros_400x400.jpgNiiskuliiniBrigadeiros - brasilialaiset suklaatryffelit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/11125_Kotijäätelö_400x400.jpgNiiskuliiniKotijäätelö
3

Kommentit (2)

Niiskuliini
Kinuskileipomo Niiskuliini
17.5.2016 11:36

Kiitos kommentistasi. 🙂 Toffee on rakenteeltaan venyvää ja pehmoista eikä mielestäni tartu hampaisiin, joten uskoisin, että tekohampaillekaan nämä eivät ole ongelma.

sokeriruusu
16.5.2016 22:38

Kiitos reseptistä 😊 kuulostaa hyviltä. Arvelluttaa, onko pallelot kovinkin sitkeitä tai kovia kun ottaa jääkaappisäilytyksestä pois?
Että voiko näitä tarjota ”tekari” kansalle 😆

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa