7.8.2015
Tyrnijuustokakku:
24cm irtopohjavuoka
Pohja:
150g Kaurakeksiä
50g voita
Täyte:
1 prk Tyrnihilloa
1 dl vaaleaa ruokosokeria
1 tl Bourbon vaniljajauhetta (100% !!)
1 prk (á3,3dl) kuohukermaa
200 g kreikkalaista jogurttia
7 liivatetta
2-3 rkl sitruunanmehua
Kiille:
2 dl tyrnimehua (halutessasi laimenna!)
1 dl hyytelösokeria
Valmistus:
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Hienonna keksit esim: muovipussissa, kaulinta apuna käyttäen. Sulata voi, ja lisää keksimuruun. Sekoita.
Levitä irtpohjavuoan pohjalle, älä painele tiiviiksi.
Valmista täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tyrnihillo, jogurtti, vanilja ja sokeri. Sekoita.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Kuumenna sitruunanmehu ja sulata liivatteet siihen.
Lisää liivateseos täytteeseen, kokoajan vatkaten. Tarkista makeus.
Kaada täyte keksimurupohjan päälle. Tasoita pinta tasaiseksi, kiillettä varten.
Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Valmista kiille:
Kuumenna mehu kiehuvaksi. Lisää sokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä 3-4min, kunnes seos on alle kädenlämpöinen.
Lusikoi kiille kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.
Irrota kakku vuoasta tarjoilulautaselle. koristele tuoreilla/pakste tyrneillä ja valkosuklaalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä