Kinuskileipomo Niippa

Kategoria: Isän- ja äitienpäivä,  Jälkiruoat,  Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Kevät,  Muut juhlapöydän kakut,  Muuta makeaa,  Pääsiäinen,  Rippijuhlat Nähty 581 kertaa
 
13.04.2019
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTISitruunajuustokakku, kauralastu pohjalla


Sitruunajuustokakku, kauralastupohjalla
20cm irtopohjavuoka, ihan täyteen !(ohje siis riittää myös hyvin 24cm vuokaan)

Pohja:
75g voita
½ dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita

Turkinpippuri rouhetta

Täyte:
3 dl kermaa
350g tuorejuustoa
400g maustamatonta, paksua jogurttia (kreikkalaista) / tai sitruunarahkaa
4 liivatetta
n. ½ dl sitruunamehua
tomusokeria

Koristeeksi:
Turkinpippuria
Marenkia
Lakrtisi-Daimia

Valmistus:
Lämmitä uuni 175 asteeseen. leivinpaperoi uunipelti ja rasvaa irtopohjavuoan reuna.
Sulata rasva, lisää sokeri ja hiutaleet, sekoita tasaiseksi ”taikinaksi´´.
Laita irtopohjavuoan reuna leivinpaperoidun uunipellin päälle, kiinni. Levitä kauralastu taikina vuoan pohjalle tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskitasolla n. 10 min tai kunnes on saanut vähän väriä pintaan. Jäähdytä!
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja rahka/jogurtti toisessa kulhossa tasaiseksi. Kuumenna pari ruokalusikallista sitruunamehua ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos tuorj.-rahka seokseen samalla vatkaten. Vatkaa sen jälkeen kerma joukkoon, mausta sitruunamehulla haluamasi makuiseksi. Lisää tarvittaessa sokeria.
Pese irtopohjavuoan reuna ja kuivaa, öljyä ja tomusokeroi reunat. leivinpaperoi vuoan pohja ja nosta keksi pohjalle. Ripottele pohjan päälle halutessasi turkinpippurirouhetta.
Lisää täyte irtopohjavuokaan, tasoita pinta. Anna hyytyä seuraavaan päivään.