13.4.2019
Sitruunajuustokakku, kauralastupohjalla
20cm irtopohjavuoka, ihan täyteen !(ohje siis riittää myös hyvin 24cm vuokaan)
Pohja:
75g voita
½ dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
Turkinpippuri rouhetta
Täyte:
3 dl kermaa
350g tuorejuustoa
400g maustamatonta, paksua jogurttia (kreikkalaista) / tai sitruunarahkaa
4 liivatetta
n. ½ dl sitruunamehua
tomusokeria
Koristeeksi:
Turkinpippuria
Marenkia
Lakrtisi-Daimia
Valmistus:
Lämmitä uuni 175 asteeseen. leivinpaperoi uunipelti ja rasvaa irtopohjavuoan reuna.
Sulata rasva, lisää sokeri ja hiutaleet, sekoita tasaiseksi ”taikinaksi´´.
Laita irtopohjavuoan reuna leivinpaperoidun uunipellin päälle, kiinni. Levitä kauralastu taikina vuoan pohjalle tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskitasolla n. 10 min tai kunnes on saanut vähän väriä pintaan. Jäähdytä!
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja rahka/jogurtti toisessa kulhossa tasaiseksi. Kuumenna pari ruokalusikallista sitruunamehua ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos tuorj.-rahka seokseen samalla vatkaten. Vatkaa sen jälkeen kerma joukkoon, mausta sitruunamehulla haluamasi makuiseksi. Lisää tarvittaessa sokeria.
Pese irtopohjavuoan reuna ja kuivaa, öljyä ja tomusokeroi reunat. leivinpaperoi vuoan pohja ja nosta keksi pohjalle. Ripottele pohjan päälle halutessasi turkinpippurirouhetta.
Lisää täyte irtopohjavuokaan, tasoita pinta. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Pala tätä kakkua juhlistaisi juhlan ja piristäisi päivän. Kakun koristelu onnistuu antamaan huolettoman vaikutelman. Onkin kiinnostavaa leikata kakusta kunnon pala ja tutkia, mitä kaikkea koristelu sisältää. Ja yllättyä iloisesti, ainakin lakritsidaimia ja turkinpippuria! Ne maustavat herkullisesti kermarahkaisen täytteen. Nam! 🙂
Oletko tehnyt kuvan kakun 20 vai 24 sentin vuokaan?