Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Niippa

Sitruunajuustokakku, kauralastu pohjalla

13.4.2019

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_56902463_395536001284431_4526267399606894592_n_600x600.jpg

Sitruunajuustokakku, kauralastupohjalla
20cm irtopohjavuoka, ihan täyteen !(ohje siis riittää myös hyvin 24cm vuokaan)

Pohja:
75g voita
½ dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita

Turkinpippuri rouhetta

Täyte:
3 dl kermaa
350g tuorejuustoa
400g maustamatonta, paksua jogurttia (kreikkalaista) / tai sitruunarahkaa
4 liivatetta
n. ½ dl sitruunamehua
tomusokeria

Koristeeksi:
Turkinpippuria
Marenkia
Lakrtisi-Daimia

Valmistus:
Lämmitä uuni 175 asteeseen. leivinpaperoi uunipelti ja rasvaa irtopohjavuoan reuna.
Sulata rasva, lisää sokeri ja hiutaleet, sekoita tasaiseksi ”taikinaksi´´.
Laita irtopohjavuoan reuna leivinpaperoidun uunipellin päälle, kiinni. Levitä kauralastu taikina vuoan pohjalle tasaiseksi. Paista pohjaa uunin keskitasolla n. 10 min tai kunnes on saanut vähän väriä pintaan. Jäähdytä!
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto ja rahka/jogurtti toisessa kulhossa tasaiseksi. Kuumenna pari ruokalusikallista sitruunamehua ja sulata liivatteet siihen. Lisää liivateseos tuorj.-rahka seokseen samalla vatkaten. Vatkaa sen jälkeen kerma joukkoon, mausta sitruunamehulla haluamasi makuiseksi. Lisää tarvittaessa sokeria.
Pese irtopohjavuoan reuna ja kuivaa, öljyä ja tomusokeroi reunat. leivinpaperoi vuoan pohja ja nosta keksi pohjalle. Ripottele pohjan päälle halutessasi turkinpippurirouhetta.
Lisää täyte irtopohjavuokaan, tasoita pinta. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Ainesosat

Lakritsi/salmiakkiSitruuna/appelsiini/lime

Kategoriat

ÄitienpäiväJälkiruoatJuusto- ja hyydykekakutKesäKevätMuut juhlapöydän kakutMuuta makeaaPääsiäinenRippijuhlat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_56902463_395536001284431_4526267399606894592_n_400x400.jpgNiippaSitruunajuustokakku, kauralastu pohjalla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12286155_1087746984592965_1979897079_n_400x400.jpgNiippaPuolukkakakku!
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12272846_1084315164936147_1778360863_n_400x400.jpgNiippaAppelsiini-suklaamoussekakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12080770_1064467113587619_34285681_n_400x400.jpgNiippaMangojuustokakku, ilman pohjaa!
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_11998145_1058442774190053_1574093081_n_400x400.jpgNiippaMango-mokkapalat
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12007077_1051724958195168_312162033_n_400x400.jpgNiippaAppelsiini-suklaapiirakka

Kommentit (1)

Kinuskiemo
19.4.2019 19:27

Pala tätä kakkua juhlistaisi juhlan ja piristäisi päivän. Kakun koristelu onnistuu antamaan huolettoman vaikutelman. Onkin kiinnostavaa leikata kakusta kunnon pala ja tutkia, mitä kaikkea koristelu sisältää. Ja yllättyä iloisesti, ainakin lakritsidaimia ja turkinpippuria! Ne maustavat herkullisesti kermarahkaisen täytteen. Nam! 🙂

Oletko tehnyt kuvan kakun 20 vai 24 sentin vuokaan?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa