24.11.2015
Puolukkakakku:
20cm irtopohjavuoka
Pohja:
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
½ dl Jyttejauhoa
1/4 dl maissijauhoa
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk (á 3,3 dl) kuohukermaa
1 prk (á 250g) maitorahkaa
1 prk (á 440g) Dronningholm puolukkahilloa (3dl)
7 liivatetta
2-3 rkl vettä/mehua
Pinnalle
Tomusokeria
Puolukoita
TAI
Granaattiomenan siemeniä
Valmistus:
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ja voitele reunat.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja siivilöi ne vaahtoon. Nostele taikina nuolijalla tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla, tm. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä ja halkaise se kahdeksi kiekoksi, sahateräisellä veitsellä. Pese ja kuivaa vuoka. Pane toinen kiekko takaisin vuokaan ja valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Yhdistä kulhossa hillo ja rahka. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Purista liivatteista ylimääräinen neste. Liuota ne kuumennettuun veteen/mehuun. Sekoita liivateseos puolukkaseokseen, kääntele sekaisin ja yhdistä kerma, kääntele.
Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria, sillä hillojen makeus vaihtelee.
Kaada täyte vuokaan kakkupohjan pääälle, nosta päälle toinen kakkulevy ja peitä kelmulla. Nosta päälle kevyt paino
Anna puolukkakakun hyytyä kylmässä 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Irrota vuoan reunus ja siirrä puolukkakakku tarjoiluvadille. Koristele ja siivilöi päälle tomusokeri.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi onpa tosiaan talven ihanaa tunnelmaa tässä kakussa! 🙂