1.8.2015
Mangojuustokakku, pähkinäpohjalla:
24cm irtopohjavuoka
Pohja:
3dl pähkinöitä (itse käytin Cashew ja pekaani)
1rkl raaka kaakaojauhetta
50g voita
Täyte:
3dl kuohukermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa (halutessaan, käytä 1prk mango tuorejuustoa!)
5dl mangososetta (itse käytin mango-omenasosetta, saa p&s:stä!)
1 sitruuaa
5 liivatetta
Pinnalle:
Mangososetta
Valmistus:
- Päällystä irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Aloita hienontamalla pähkinät monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja kaakaojauhe. Tarkista makeus. Levitä irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuustot. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon mangosose, sekoita tasaiseksi. Raasta halutessasi sitruunan kuori täytteeseen.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Kuumenna sitruunan mehu, sulata liivatteet mehuun ja lisää täytteeseen, kokoajan vatkaten.
- Kaada massa pohjan päälle.
- Marmoroi halutessasi kakun pinta mangososeella: Laita 5-6 isohkoa sose nökärettä/kekoa täytteen pinnalle. Tee spiraalin muotoista ympyrä liikettä, haluamasi kuvion saavuttamiseksi.
- Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
- Koristele halutessasi, esim: mustikoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Keittiökoira: Kiitoksia! =) Itsekin olen tykästynyt nyt luonnon/puutarhan kukkiin, nyt kun ne ovat loisteessaan. =)
Enemmän löydät: http://wwwleivontanurkkaus.blogspot.fi/