26.8.2015
Mangojuustokakku
24cm irtopohjavuoka
Pohja:
2dl kaurahiutaleita
50g voita
3rkl sokeria
1rkl vehnäjauhoa
Täyte:
5dl kuohukermaa
1prk(0,5l) Bonne Mangososetta
2 prk Mangotuorejuustoa
6 liivatetta
½ lime
Päälle:
Mangososetta
Tuoreita marjoja
Valmistus:
- Laita kattilaan pohjan ainekset. sulata voi ja ”paahda´´ hetken aikaa seosta.
- Laita irtopohjavuoan reunusta leivinpaperoidulle pellille. Lisää kaurahiutaleseos vuoan sisälle ja levitä tasaiseksi. Älä paista reunuksen kanssa pohjaa!
- Paista 175-asteisessa uunissa, n. 10min, kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapea.
- Kun pohja on valmis, laita irtopohjavuoan pohja leivinpaperin(kauralastun!) alle, ja kiinnitä vuoka kiinni. Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois. Laita vuoka pakastimeen täytteen valmistamisen ajaksi.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota kerma vaahdoksi. Vatkaa magotuorejuusto ja -sose toisessa kulhossa(näin tuorejuusto ei jää kokkareiksi!). Lisää kerman joukkoon.
- Kuumenna limen mehu. Purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja sulata limenmehuun.
- Kaada liivateseos täytteen joukkoon, kokoajan vatkaten.
- Ota vuoka pakkasesta. Kaada täyte vuokaan, ja laita jääkaappiin hyytymään väh. 4 tunniksi, mielellään yön yli.
- Koristele seuraavana päivänä mangososeella ja tuoreilla marjoilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä