Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Niippa

Browniekakku! (Gluteeniton, Viljaton, sokeriton!!)

8.7.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_11701222_1010059945695003_5762271067318504405_n_600x600.jpg

Gluteenittomat Browniet:

20x20cm vuoka TAI 20cm irtopohjavuoka

Pohja:

2 ½ dl Maapähkinävoita

1 1/4 dl raakakaakaojauhetta

1 ½ dl ranskankermaa

2 kananmunaa

½ tl soodaa

½ tl omenaviini etikkaa

2rkl hunajaa

1 ½ dl pähkinöitä, esim: pekaani, saksanpäkinä, cashew, manteli.

Päälle:

2rkl tummasuklaa hippuja/pisaroita

Pekaanipähkinöitä

Valmistus:

  • Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja vuoraa leivinpaperilla n. 20cmx20cm kokoinen vuoka TAI irtopohjavuoka.
  • Rouhi pähkinät veitsellä pieneksi. Sekoita kaikki ainekset sekaisin, suklaata ja pekaanipähkinöiä lukuunottamatta. Tarkista makeus.
  • Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Ripottele päälle suklaa hiput/pisarat ja Pekaani.
  • Paista 180 asteessa, n. 15 min. HUOM! Saa jäädä keskeltä vähän höllyväksi/raa’aksi!
  • Maistuu seuraavana päivänä vielä mehevämmältä, jos maltat säästellä! 🙂

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougatSuklaa

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteeton

Kategoriat

Helpot ja nopeatKesäKevätMuut juhlapöydän kakutSyksySyntymäpäivätYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_56902463_395536001284431_4526267399606894592_n_400x400.jpgNiippaSitruunajuustokakku, kauralastu pohjalla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12286155_1087746984592965_1979897079_n_400x400.jpgNiippaPuolukkakakku!
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12272846_1084315164936147_1778360863_n_400x400.jpgNiippaAppelsiini-suklaamoussekakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12080770_1064467113587619_34285681_n_400x400.jpgNiippaMangojuustokakku, ilman pohjaa!
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_11998145_1058442774190053_1574093081_n_400x400.jpgNiippaMango-mokkapalat
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12007077_1051724958195168_312162033_n_400x400.jpgNiippaAppelsiini-suklaapiirakka

Kommentit (4)

sokeriruusu
16.8.2016 21:31

Onko käyttämäsi maapähkinävoi sokeriton? Tuleeko silloin tuosta määrästä hunajaa tarpeeksi makeutta, kun raakakaakao on todella kitkerää? 😊.. tuli vain mieleen. Tietysti makeus on jokaisen omassa mielessä sopiva 😆

Niippa
Kinuskileipomo Niippa
14.7.2015 14:08

jjjeen: Kiitoksia! 🙂 Hmm… Kondensoitu maito, mutta silloin ohje ei ole sokeriton. Ja silloin pitäisi lisätä esim: jotain jauhoa/hiutaleita/rouhetta. Entäs Kookoskerma, -hiutaleet/jauho?
mari-johanna: Kiitoksia. Niimpä, luulisi olevan, kumminkin aika paljon Keliaakikkoja, ja sokeritonta ruokavaliota noudattavia ihmisiä. =)

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
11.7.2015 11:19

Kiva aina lukea näistä terveellisemmistä leivonnaisista. Harmi vain, että niissä on usein pähkinää, maapähkinää tai mantelia, itsekin kun olen niille jonkin verran allerginen. Pystyisikö maapähkinävoin ja nuo pähkinät korvaamaan jollain muulla? 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
9.7.2015 08:16

Kaunis kakku! Ja hienoa että saimme taas -ttoman kakun muiden joukkoon sillä varmasti näillä kakuilla on tarvetta monessa perheessä! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa