9.9.2015
Avoffee:
©Nipa
20cm itropohjavuoka
Pohja:
120g digestivejä
3/4 dl pekaania
75 g voita (itse ainaki sain lisätä voin määrää!)
Toffee:
50g voita
1 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
0,3 tl suolaa
Päälle:
1-2 rkl tomusokeria
1dl pekaania
2 avokadoa
1 prk(á3,3dl) kuohukermaa
n. 1dl turkkilaista jogurttia
wiener-nougat crushia
Sokeria
(2tl kaakaojauhetta)
Valmistus:
- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Paahda pähkinöitä hetken aikaa kuumalla, kuivalla pannulla. Murskaa keksit ja pähkinät. Sulata voi. Sekoita. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle ja 2-3cm reunoille.
- Valmista toffee: Sulata voi ja sokeri kattilassa. Lisää kerma+suola, kokoajan sekoittaen. Keitä 15-20min, kunnes sopivan paksua. Jäähdytä, esim tiskiaaltaassa kylmässä vedessä.
- Kristallisoi pähkinät: Mittaa kippoon pekaanit ja tomusokeri. Sekoittele, kunnes jokaisessa on tomusokeria. Kuumenna pannu ja laita pähkinät siihen. Paahda, älä polta! Jäähdytä esim. lautasen päällä.
- Halkaise avokado, ota kuori pois(+siemen!) ja viipaloi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää wiener nougattia, kaakaojauhe, turkkilainen, sokeri.
- Kakun täyttö: Lusikoi+levitä vähän toffeeta keksipohjan päälle+pari ruokalusikallista Wiener nougattia, lado avokadon viipaleet ja valuta toffee päälle.
- Lusikoi kerma päälle. Koristele kristallisoiduilla pähkinöillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hei, kiitoksia kaikille! =)
Maris, Tämä oli kokeilun arvoinen kakku, suosittelen kokeilemaan! =)
Kinuskiemo, Joo, siis valkuaisella voitelu ja sokeria pintaan, pellille ja uuniin. =) Ajattelin, että kaikki tietävät tämän tekniikan. 🙂