Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Niippa

Appelsiini-jogurttikakku!

11.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
false

Appelsiini-juustokakku

©Nipa

12 digestive keksiä

50g voita

Täyte:

3½ dl Appelsiini curdia (ohje alla)

3dl turkkilaista

4dl kermaa

9 liivatetta

tilkka maitoa

Appelsiini Curd:

©Dan sukker

1½ appelsiinin mehu

½ sitruuna

5-6dl tomusokeria

3 kananmunaa

125g voita

Valmistus:

  • Aloita valmistamalla Appelsiini Curd.
  • Valmista Appelsiini curd vesihauteessa: Laita vettä kiehumaan kattilaan ja mittaa raaka-aineet voita lukuun ottamatta kerroskattilan puuro-osaan tai teräskulhoon ja nosta kattilan päälle. Sekoita vispilällä, kunnes massa sakenee hillomaisen paksuksi. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää joukkoon pieneksi kuutioitu voi ja sekoita tahna tasaiseksi
  • Leivinpaperoi irtopohjavuoka.
  • Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla.
  • Sekoita kerman joukkoon Appelsiini curdi ja jogurtti.
  • Lisää sokeria tarvittaessa.
  • Kuumenna maito ja sulata liivatteet.
  • Lisää liivate ohuena nauhana ja samalla vatkaten.
  • Kaada massa irtopohjavuokaan.
  • Lusikoi vielä halutessaan Curdia massan pinnalle, joko täpliksi tai marmoroituna. (tee raitoja ja vedä ”viiltoja´´ esim. veitsen kärjellä siks-sakkia)
  • Hyydytä jääkaapissa vuorokauden ajan.
  • Kakun voi valmistaa 1-2 vuorokautta ennen tarjoilua.
  • PSst. Kakun voi myös pakastaa, kunnes muistaa ottaa kakku sulaan jääkaappiin vuorokautta ennen tarjoilua.

Valitettavasti en löytänyt tälle kakulle kuvaa. =(

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_56902463_395536001284431_4526267399606894592_n_400x400.jpgNiippaSitruunajuustokakku, kauralastu pohjalla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12286155_1087746984592965_1979897079_n_400x400.jpgNiippaPuolukkakakku!
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12272846_1084315164936147_1778360863_n_400x400.jpgNiippaAppelsiini-suklaamoussekakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12080770_1064467113587619_34285681_n_400x400.jpgNiippaMangojuustokakku, ilman pohjaa!
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_11998145_1058442774190053_1574093081_n_400x400.jpgNiippaMango-mokkapalat
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12007077_1051724958195168_312162033_n_400x400.jpgNiippaAppelsiini-suklaapiirakka

Kommentit (2)

Niippa
Kinuskileipomo Niippa
12.5.2015 17:17

mari-johanna: Kiitos! =) Joo, kyllä tiedän. 🙂 Pitää katsoa, ehtiikö tässä leipomaan tätä kakkua, kun tuntuu olevan muutenki niin paljon tekemistä… =)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
11.5.2015 18:32

Hei Niippa! Tervetuloa iloiseen porukkaan mukaan! Ohje kuulostaa herkulliselta,mutta kuten ehkä kokki opiskelijana tiedätkin niin ruokia/kakku ”syödään” myös silmillä. Eli herkullinen kuva on jo puoli voittoa.Olisiko mahdoton ajatus että ehtisit tehdä tuon kakun ja kuvata sen,niin voisit liittää sen reseptiin myöhemmin.Kilpailua ajatellen se kuva olisi kiva! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa