Appelsiini-juustokakku
©Nipa
12 digestive keksiä
50g voita
Täyte:
3½ dl Appelsiini curdia (ohje alla)
3dl turkkilaista
4dl kermaa
9 liivatetta
tilkka maitoa
Appelsiini Curd:
©Dan sukker
1½ appelsiinin mehu
½ sitruuna
5-6dl tomusokeria
3 kananmunaa
125g voita
Valmistus:
- Aloita valmistamalla Appelsiini Curd.
- Valmista Appelsiini curd vesihauteessa: Laita vettä kiehumaan kattilaan ja mittaa raaka-aineet voita lukuun ottamatta kerroskattilan puuro-osaan tai teräskulhoon ja nosta kattilan päälle. Sekoita vispilällä, kunnes massa sakenee hillomaisen paksuksi. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää joukkoon pieneksi kuutioitu voi ja sekoita tahna tasaiseksi
- Leivinpaperoi irtopohjavuoka.
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla.
- Sekoita kerman joukkoon Appelsiini curdi ja jogurtti.
- Lisää sokeria tarvittaessa.
- Kuumenna maito ja sulata liivatteet.
- Lisää liivate ohuena nauhana ja samalla vatkaten.
- Kaada massa irtopohjavuokaan.
- Lusikoi vielä halutessaan Curdia massan pinnalle, joko täpliksi tai marmoroituna. (tee raitoja ja vedä ”viiltoja´´ esim. veitsen kärjellä siks-sakkia)
- Hyydytä jääkaapissa vuorokauden ajan.
- Kakun voi valmistaa 1-2 vuorokautta ennen tarjoilua.
- PSst. Kakun voi myös pakastaa, kunnes muistaa ottaa kakku sulaan jääkaappiin vuorokautta ennen tarjoilua.
Valitettavasti en löytänyt tälle kakulle kuvaa. =(
mari-johanna: Kiitos! =) Joo, kyllä tiedän. 🙂 Pitää katsoa, ehtiikö tässä leipomaan tätä kakkua, kun tuntuu olevan muutenki niin paljon tekemistä… =)