17.7.2015
Amerikkalainen pähkinäpiirakka:
30x35cm uunipannu
Pohja:
5dl Speltti -tai kaurajauhoja
3/4dl ruokosokeria
200g voita
2 kananmunaa
Täyte:
100g voita
1dl ruoko -tai muscovadosokeria (ohjeessa oli 2dl sokeria, itse laitoin 1dl!)
4 kananmunaa
2dl vaahterasiirappia
(2rkl rommia) (itse en laittanut!)
200g hasselpähkinöitä, rouhittuna
½dl speltti -tai kaurajauhoa
Pinnalle:
125g pekaanipähkinöitä
Valmistus:
Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja voi monitoimikoneessa leikkuriterällä, murumaiseksi seokseksi.
Lisää munat yksitellen ja aja seos tasaiseksi. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Kauli (itse painelin käsin) taikina leivinpaperin päälle, uunipannun kokoiseksi (30x35cm) levyksi.
Pistele pohja haarukalla. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
Nosta pohja jäähtymään ja alenna lämpötila 175 -asteeseen.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten.
Sekoita täytteeseen siirappi, (rommi), pähkinärouhe, ja speltti-/kaurajauho.
Levitä täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Paista pähkinäpiirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Laita pekaanipähkinät rinnakkain (8×8) ja paista vielä 10 minuuttia.
Jäähdytä ja leikkaa terävällä veitsellä pähkinäpiirakka paloiksi.
Tarjoile vaniljajäätelön kannssa, ja nauti!! 🙂
HUOM!! Tee amerikkalainen pähkinälevy etukäteen pakastimeen ja leikkaa paloiksi hieman sulaneena juuri ennen tarjoilua.
Jos pakastat pähkinäpiirakan valmiiksi leikattuna, niiden reunat käpristyvät helposti.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
nalamuru: Kiitoksia vain! 🙂