17.3.2015
Pohja:
6dl vehnäjauhoja
150g voita
½tl suolaa
5rkl kylmää vettä
Mittaa jauhot, voi ja suola kulhoon ja nypi seos murusiksi. Lisää vettä ripotellen, kunnes taikinasta muotoutuu pallo. Vaivaa taikinaa hetki leivinpöydällä, jauhota pallo kevyesti, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Täyte:
100g voita
100g tummaa suklaata
2 kananmunaa
1 1/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2/5dl vehnäjauhoja
1/4dl mantelijauhetta
100g suolattuja ja paahdettuja maapähkinöitä
Voiteluun 1 muna
Sulata voi ja suklaa, anna hetken jäähtyä. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi, lisää joukkoon kuivat aineet ja suklaa-voi seos. Kääntele lopuksi pähkinät joukkoon varovasti.
Laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen. Jaa pohjataikina kahteen osaan, toinen osa saa olla hiukan suurempi. Kauli pienempi osa piirakkavuoan pohjaa hiukan suuremmaksi levyksi ja nosta vuokaan. Vuoka saa olla halkaisijaltaan noin 22 cm. Paista pohjaa uunissa 15min. Kaada täyte pohjalle ja tasoita. Kauli loput taikinasta levyksi ja nosta mutakakun päälle. Purista taikinan reunat tiiviisti yhteen, käännä alaspäin ja rypytä haarukalla tai sormin. Vedä taikinan pintaan muutama viilto, jotta höyry pääsee kulkemaan ja voitele kananmunalla. Paista koko piirakkaa vielä 15min ja anna sen jäähtyä.
Näin ollen edessäsi on ihana monen amerikkalaisen superherkun täydellinen yhdistelmä!! 😀 Ja ei muuta kuin nauttimaan perinteisen maitolasin ja vaniljajäätelön kera!<3
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Onnea menestyksesta tempauksessa! Aivan mahtava resepti, nyt kun taman luin, niin taytyy kylla laittaa muistiin ja toivottavasti paasen tata reseptia pian kokeilemaan. Hyvin onnistunut kuva myos. Hyva Nekkunen!