15.2.2015
200g voita
200g tummaa suklaata
4 munaa
2½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2/3dl vehnäjauhoja
½dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
1. Sulata voi ja suklaa tasaiseksi seokseksi miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä hieman
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne munasokeri vaahtoon varovasti käännellen
4. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaavoi sula varovasti
5. Paista halkaisijaltaan 24cm kokoisessa irtopohjavuoassa uunissa 200 asteessa 15-20min
6. Nauti jäähtynyt mutakakku vaniljajäätelön kanssa;)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Testasin kakun ohjetta korvaamalla sokerin palmusokerilla, vehnäjauhon riisinlesejauholla ja suklaan raakasuklaalla. Hyvä tuli! Paistoaika saa näillä aineksilla olla ehkä 13-14minuuttia. Pidin 15 min ja keskus olisi ehkä hivenen löysemmäksi saanut jäädä.
Raakasuklaassa ei kannata pelätä edes valmiiksi sokeroitua massaa, koska ällömakeaksi ei mene siitä huolimatta 🙂