Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Nana

Pavlovatorni

6.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2077_Pavlovatorni_600x600.jpg

AINEET:
Marenkipohjat:
– 12 munanvalkuaista (huoneenlämpöistä)
– 7.5 dl hienoa sokeria
– 4 tl vaniljasokeria
– 4 tl maissijauhoa

TÄYTE:
10 dl kuohukermaa (tai esim. Flora-vispiä) + vähän tomusokeria halutessasi
750g-1kg valitsemiasi hedelmiä/marjoja, esim. mansikoita, kiiwejä, mangoa – kuvassa käytetty kahta viimeistä.

1. Piirrä kahdelle leivinpaperille ympyrät seuraavasti: toiseen paperiin 25 cm, 16 cm, ja 9 cm ja toiseen 22 cm, 20 cm ja 13 cm. Etsi toisesta paperista myös paikka vielä tornin huipulle – sen halkaisija on 6 cm. Jokaisen ympyrän väliin pitäisi jäädä vähän laajenemisvaraa marenkipohjille (~2-4 cm).

2. Lämmitä uuni 120 asteeseen (kiertoilmalla vähän alhaisempi lämpö, ~100 astetta)

3. Valmista marenki seuraavasti
– 12 munanvalkuaista (huoneenlämpöistä)
– 7.5 dl hienoa sokeria
– 4 tl vaniljasokeria
– 4 tl maissijauhoa

Vaahdota munanvalkuaiset (kaikki kerralla jos laitat kiertoilmauuniin molemmat pellit kerralla) vaaleaksi vaahdoksi ja lisää sokerit pikkuhiljaa joukkoon. Vaahdota kunnes seos on kiiltävää ja sokeri on liuennut. Lisää lopussa maissijauho siivilöiden.

4. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota se piirtämiisi ympyröihin (yht. 7 kpl) niin että ympyröiden reunat ovat hieman korkeammat ja marenki n. 2cm paksua.

5. Paista uunissa n. 1h 45 min. (tai kunnes tuntuvat kuivilta). Jatka marenkien kuivattamista uunissa vielä 30 min. paiston jälkeen niin, että käännät uunista lämmöt pois ja avaat uuninluukun. Anna pohjien jäähtyä rauhassa ennen täyttämistä!

6. Kasaa torni vasta juuri ennen syöntiä: vaahdota kerma ja mausta halutessasi (tomu)sokerilla. Kokoa torni kerros kerrokselta niin, että jokaisen marenkilevyn päälle tulee kermaa ja haluamiasi hedelmiä/marjoja. Pisteeksi i:n päälle lopuksi tornin huippu.

Helppo tarjottava sikäli että pohjat voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen – säilyvät huoneenlämmössä kuivassa paikassa.

Erityisruokavaliot

Gluteeniton

Kategoriat

Marenkikakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2077_Pavlovatorni_400x400.jpgNanaPavlovatorni
3

Kommentit (3)

Kinuskiemo
7.5.2015 11:31

Onnea uudelle leipomolle! 🙂 Upealla kakulla avasit! Pavlovatorni sopii varmasti juhlakakuksi melkein juhlaan kuin juhlaan, hedelmiä ja marjoja vaihdellen saatavuuden ja värin mukaan. Kuvan kakku on keväisen juhlapöydän komeus.

soja
Kinuskileipomo soja
6.5.2015 21:31

upea! ja kiitos tarkoista ohjeista!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
6.5.2015 17:32

WAU! Hieno on kertakaikkiaan! Juhlapöydän katseenvangitsija! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa