6.5.2015
AINEET:
Marenkipohjat:
– 12 munanvalkuaista (huoneenlämpöistä)
– 7.5 dl hienoa sokeria
– 4 tl vaniljasokeria
– 4 tl maissijauhoa
TÄYTE:
10 dl kuohukermaa (tai esim. Flora-vispiä) + vähän tomusokeria halutessasi
750g-1kg valitsemiasi hedelmiä/marjoja, esim. mansikoita, kiiwejä, mangoa – kuvassa käytetty kahta viimeistä.
1. Piirrä kahdelle leivinpaperille ympyrät seuraavasti: toiseen paperiin 25 cm, 16 cm, ja 9 cm ja toiseen 22 cm, 20 cm ja 13 cm. Etsi toisesta paperista myös paikka vielä tornin huipulle – sen halkaisija on 6 cm. Jokaisen ympyrän väliin pitäisi jäädä vähän laajenemisvaraa marenkipohjille (~2-4 cm).
2. Lämmitä uuni 120 asteeseen (kiertoilmalla vähän alhaisempi lämpö, ~100 astetta)
3. Valmista marenki seuraavasti
– 12 munanvalkuaista (huoneenlämpöistä)
– 7.5 dl hienoa sokeria
– 4 tl vaniljasokeria
– 4 tl maissijauhoa
Vaahdota munanvalkuaiset (kaikki kerralla jos laitat kiertoilmauuniin molemmat pellit kerralla) vaaleaksi vaahdoksi ja lisää sokerit pikkuhiljaa joukkoon. Vaahdota kunnes seos on kiiltävää ja sokeri on liuennut. Lisää lopussa maissijauho siivilöiden.
4. Laita marenki pursotinpussiin ja pursota se piirtämiisi ympyröihin (yht. 7 kpl) niin että ympyröiden reunat ovat hieman korkeammat ja marenki n. 2cm paksua.
5. Paista uunissa n. 1h 45 min. (tai kunnes tuntuvat kuivilta). Jatka marenkien kuivattamista uunissa vielä 30 min. paiston jälkeen niin, että käännät uunista lämmöt pois ja avaat uuninluukun. Anna pohjien jäähtyä rauhassa ennen täyttämistä!
6. Kasaa torni vasta juuri ennen syöntiä: vaahdota kerma ja mausta halutessasi (tomu)sokerilla. Kokoa torni kerros kerrokselta niin, että jokaisen marenkilevyn päälle tulee kermaa ja haluamiasi hedelmiä/marjoja. Pisteeksi i:n päälle lopuksi tornin huippu.
Helppo tarjottava sikäli että pohjat voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen – säilyvät huoneenlämmössä kuivassa paikassa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Onnea uudelle leipomolle! 🙂 Upealla kakulla avasit! Pavlovatorni sopii varmasti juhlakakuksi melkein juhlaan kuin juhlaan, hedelmiä ja marjoja vaihdellen saatavuuden ja värin mukaan. Kuvan kakku on keväisen juhlapöydän komeus.