27.6.2015
9 dl jauhoja (esim. 5dl vehnäjauhoja ja 4dl grahamjauhoja)
1-2dl kaura-, ruis-, riisi- tms. hiutaleita tai leseitä tai siemeniä.
(Juustoraastetta tai porkkanaraastetta)
1 tl suolaa
2 rkl siirappia tai hunajaa
2 rkl öljyä
1 pussi kuivahiivaa tai puolikan tuorehiiva
5dl vettä
Sekoita kuivat aineet 3,5L kannellisessa vuoassa sekoituskauhalla/puulastalla
mittaa ja lämmitä vesi noin 42asteiseksi (tuntuu lämpimältä muttei polta)
sekoita lämmin vesi, öljy ja siirappi/hunaja jauhoihin tasaiseksi taikinaksi.
jos käytät tuorehiivaa, liuota se kädenlämpöiseen veteen.
Sulje kansi ja anna nousta lämpöisessä vedessä 30-40mi
Laita uuni 225 asteeseen.
kuivaa vuoan pohja ja paista leipä uunissa kansi päällä 45-50min.
Anna leuvän levätä hetki ilman kantta jonka jälkeen kumoa se ja anna jääntyä leivinliinan alla (ilman vuokaa).
Kypsä leipä irtoaa jäähtyneestä vuoasta ja kopsahtaa kumeasti kun sen pohjaa kopauttaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä