Kinuskileipomo Nallen murkinat

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 1682 kertaa
 
27.06.2015
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton

LUKIJAN RESEPTIVoileipäkakun leipä


9 dl jauhoja (esim. 5dl vehnäjauhoja ja 4dl grahamjauhoja)
1-2dl kaura-, ruis-, riisi- tms. hiutaleita tai leseitä tai siemeniä.
(Juustoraastetta tai porkkanaraastetta)
1 tl suolaa
2 rkl siirappia tai hunajaa
2 rkl öljyä
1 pussi kuivahiivaa tai puolikan tuorehiiva
5dl vettä

Sekoita kuivat aineet 3,5L kannellisessa vuoassa sekoituskauhalla/puulastalla
mittaa ja lämmitä vesi noin 42asteiseksi (tuntuu lämpimältä muttei polta)
sekoita lämmin vesi, öljy ja siirappi/hunaja jauhoihin tasaiseksi taikinaksi.
jos käytät tuorehiivaa, liuota se kädenlämpöiseen veteen.

Sulje kansi ja anna nousta lämpöisessä vedessä 30-40mi
Laita uuni 225 asteeseen.
kuivaa vuoan pohja ja paista leipä uunissa kansi päällä 45-50min.
Anna leuvän levätä hetki ilman kantta jonka jälkeen kumoa se ja anna jääntyä leivinliinan alla (ilman vuokaa).

Kypsä leipä irtoaa jäähtyneestä vuoasta ja kopsahtaa kumeasti kun sen pohjaa kopauttaa.