Kinuskileipomo

Kategoria: Suolaiset piirakat Nähty 25512 kertaa
 
15.11.2014
 
Ei kommentteja

LUKIJAN RESEPTISipuli-kinkkupiirakka olutpohjalla


Reseptin pohjana toimii Olut-jauhelihapiirakan ohje. Äitini leipoi olut-jauhelihapiirakkaa aina silloin tällöin isälleni. Olut antaa hienoisen makuvivahteen, eikä kohotusaineita tarvita. Tämä resepti sai alkunsa, kun piti saada nopesti kökkäporukalle kahvin kanssa jotain suuhun pantavaa, mutta jääkaapissa ei ollut paljon muuta kuin valot. Ainekset riittivät juuri pohjaan ja täytteiden kanssa annoin inspiraatiolle siivet. Ja hyvin näytti kelpaavan. Tätä teen varmasti toistekin.

Täyte:

n. 200g kinkkusuikaleita
2 sipulia renkaina
1/2 purjoa pestynä renkaina
1 dl kermaa
reilu 1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl kuivattua sipulirouhetta
ripaus mustapippuria ja pizzamaustetta
2 rkl Pirkka maustevoita
n. 100g juustoraastetta

Pohja:

1,5 dl olutta
2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,5tl suolaa

Valmista ensin täyte:

– Kuullota pannulla maustevoissa sipuli- ja purjorenkaat, sekä kinkku
– Lisää tomaattipyre
– Nosta pois liedeltä jäähtymään

Valmista välillä pohja:

– Sekoita jauhot ja suola
– Sekoita muna ja olut
– Sekoita keskenään, kaada piirakkavuokaan. Huom! Metallisessa piirakkavuoassa saa hiukan rapeamman pohjan kuin keraamisessa, jota käytin kuvan piirakkaa leipoessa.

– Sekoita hiukan jäähtyneeseen täytemassaan loput täytteen ainekset
– Jaa täyte tasaisesti pohjan päälle. Huom. Pohjataikina kuuluu olla löysää
– Paista 225-asteessa n.15-20 min kullanruskeaksi
– Ripottele valmiin piirakan päälle vielä kuivattua sipulirouhetta