Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Piparinen suklaaherkku

27.12.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14894_unnamed-32_600x600.jpg

Ohje on mitoitettu halkaisijaltaan 19 cm irtopohjavuokaan. Jos valmistat tortun isoon vuokaan, kannattaa pohja tehdä 1,5 kertaisena ja täyte 2 kertaisena.

Pohja:
2 munaa
2 rkl sokeria

2 rkl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
50 g mantelimassaa

Pohjan kostutukseen:
Maitokahvia

SuklaaTryffelitäyte:
130g tummaasuklaata
2 keltuaista
2 dl kermaa
3 piparia

Koristeluun:
1 dl kermaa
1 rkl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
2 piparia
kanelia
(glögiruusuja, jos jaksaa väkertää) (ohje lopussa)

Valmista pohja:

– Vaahdota munat ja sokeri
– Raasta mantelimassa raastimen pienemmällä raastinterällä
– Sekoita pohjan kuivat aineet ja raastettu mantelimassa keskenään
– Sekoita seos muna-sokerivaahtoon
– Paista voidellussa 19 cm irtopohjavuoassa 175 asteessa 20-25 minuuttia
– Jäähdytä valmispohja ja irrota vuoasta. Pese irtopohjavuoka täyteen laittoa varten

Valmista tryffelitäyte:

–  Sulata suklaa ja 1/3 dl kermaa kattilassa tai vesihauteessa
– Ota kattila pois levyltä/vesihauteesta ja lisää keltuaiset nopeasti sekoittaen, anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi
– Vaahdota loput täytteen kermasta ja sekoita suklaamassaan
– Murustele piparit ja sekoita massaan
– Laita jäähtynyt pohja takaisin irtopohjavuokaan, kostuta runsaasti maitokahvilla, kaada päälle suklaatryffelitäyte
– Suojaa kelmulla ja anna levätä jääkaapissa mieluiten yön yli
– Poista vuoasta ja koristele sokerilla ja vaniljakreemijauheella maustetulla kermavaahdolla, kanelilla, piparimurusilla ja halutessasi glögiruusuilla

unnamed (31)

Glögiruusut

Kuva ei anna oikeutta näille kauniille koristeille. Otin kuvan jääkaapissa, jossa valaistus oli kohdillaan. : D Hankalaa saada kaunista kuvaa kännykän kameralla kun ovat niin kiiltäviä. Kuvan kakkuun en valitettavasti saanut kuin yhden ruusun sillä kävi pieni tahmatassuinen vahinko ja tiputin puolivalmiit ruusut lattialle ja vain yksi selvisi koitoksesta. : )

Ne on valmistettu ohuen ohuesta glögihyytelöstä ja näyttävät aivan lasisilta ollessaan valmiita. Hiukan hullu ajatus, mutta mielestäni oikein nättejä onnistuessaan ja maistuu hyvälle.

unnamed (35)

Ainekset:

2 dl glögiä
6 liivatelehtä

– Liota liivatelehdet kylmässä vedessä
– Liuota liivatelehdet lämpimään glögiin
– Kaada seos kelmutetulle tasaiselle alustalle, itse käytin kahta ruokalautasta, laita jähmettymään jääkaappiin
– Kun hyytelö on jähmettynyt painele terälehti/sydänmuotilla hyytelöstä terälehtiä, muotoile varovasti ruusuiksi ja laita jäähtymään jääkaappiin
– Hyytelöstä saa myös lehdet. Itse otin muotilla lehden ja maalasin sen pastavärillä. Kun lehden laittaa ruusun alle, saa ruusu kauniin aidon näköisen vihreän tyven pastavärin hiukan imeytyessä ruusuun.

Vaikein osuus taitaa olla terälehtien irroittaminen ehjänä kelmusta. Apuna kannattaa käyttää terävää veistä.

Kategoriat

Muut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa