Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

MinttuDomino-Pätkiskakku

19.12.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14894_113_600x600.jpg

WP_20150509_12_49_08_Pro

Pohja:

2 pötköä minttudominokeksejä
80g voita

Täyte:

4 liivatelehteä
10 pätkistä
250 g mascarpone-tuorejuustoa
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
0,5 dl kuumaa kahvia

Päälle:

3-5 pätkistä hienonnettuna

– Murenna keksit ja sekoita sulatettuun voihin
– Levitä muroseos irtopohjavuokaan, painele mahdollisimman vähän, ettei pohjasta tule liian kovaa, laita kylmään jähmettymään
– Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
– Hienonna pätkikset ja sekoita mascarponeeen
– Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita mascarpone-pätkismassaan
– Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota kuumaan kahviin
– Lisää seos ohuena nauhana täytemassaan kokoajan sekoittaen
– Kaada täyte pohjan päälle, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään, anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään
– Irrota kakku vuoasta ja koristele pätkismurulla

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (6)

Tuuli Törnroos
5.10.2018 21:54

Hitsiläinen, ohjeessa ei ollenkaan mainittu pätkisten sulattamista, joten epähuomiossa jätin sen vaiheen kokonaan pois 🙄 Nyt on siis yllärit mukana täyttäessä, Saas nähdä millainen on lopputulos.

Arcatha
22.11.2015 20:53

Minkä kokoiseen vuokaan tämä? 🙂

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
19.5.2015 14:05

Mun pätkiksensulatuskokemus on seuraava:
Lämmittelin niitä pikkuhiljaa mikrossa ja epätoivo todellakin iski, kun ei ne sulaneet ollenkaan suklaan tapaan. Sitten yhdessä vaiheessa totesin, että massa on kyllä tarpeeksi lämmintä, ei näitä enää juoksevammaksi saa ja laitoin sekaan ohjeessa olleen rahkan. Ja kuin taikaiskusta pätkis-rahkaseos muuttui juoksevaksi! Mitään lämpötiloja en tietenkään mittaillut, mutta kyllä pätkiksistäkin saa tasaisen massan 🙂

Nallakarhu
17.4.2015 12:38

joskus kokeilin sulattaa pätkiksiä ja tulos oli vain tahmeaa töhnää joka ei sekoittunut mihinkään… :/ Liekö ollut liian kuuma sulatuslämpö vai mitä tapahtui, mutta suosittelen kokeilemaan ensi vaikka yhdellä pötköllä. 🙂

Duidu
16.4.2015 21:04

Toimisiko tässä reseptissä, jos sulattaisi pätkikset ja sekoittaisi sitten mascarponeen?

jennimus
19.2.2015 17:31

Minkä kokoiseen vuokaan tämä kannattaa tehdä?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa