19.12.2013
260g tummaa suklaata
200g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
4rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Kuorrute:
150g tummaasuklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita
– Sulata voi ja suklaa
– Vaahdota munat ja sokeri
– Lisää vaahtoon sulatettu voi ja suklaa
– Sekoita kuivat aineet, siivilöi varovasti joukkoon, älä enää vatkaa
– Jaa kahteen leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai yhteen suureen neliövuokaan
– Paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia, jos käytät yhtä isoa vuokaa, paistoaika on noin 40 -45 minuuttia. Tarkkaile paiston loppuvaihetta puutikulla. Kakku saa jäädä keskeltä jonkin verran raa´aksi, tällöin lopputulos on maukas ja mehukas.
– Valmista kuorrute. Laita kaikki kuorrute aineet kattilaan ja kuumenna kunnes seos kiiltää, älä keitä!
– Levitä kakun päälle ja anna hiukan jäähtyä
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1823 tähteä
Britakakku
1531 tähteä