9.11.2014
200 g oikeaa voita
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
Väliin:
Vadelmamarmeladia
Päälle:
Sokeria
– Keitä voita kattilassa kannen alla hiljalleen, kunnes se on saanut kauniin kultaisen värin ja vaahto alkaa laskea, jäähdytä
– Sekoita kuivat aineet ja lisää jäähtynyt voisula
– Muotoile pikkulusikalla keksejä, parillinen määrä, paista 175-asteessa n. 12-15 min
– Anna jäähtyä
– Levitä keksille vadelmamarmeladia,paina toinen keksi päälle ja pyörittele sokerissa
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Anteeksi kun vastaaminen kesti, huomasin nyt vasta. Vaikea sanoa miten pitkiä aikoja säilyvät huoneenlämmössä kun nämä on meillä syöty parissa päivässä loppuun. Mutta kun teen isompia eriä juhlia varten niin olen aina pakastanut. Ihan siksi ettei tuu syötyä ja säilyvät varmasti. Rakenne on näissä hyvin hauras joten siksikin pakkanen hyvä vaihtoehto. Sokeria ja rasvaa on niin reippaasti ettei sulaminenkaan kestä kauaa. 🙂