19.3.2014
n. 12 kpl, muffinssivuokaan valmistettuna
Pohjataikina:
180 g vehnäjauhoja
75 g voita
60 g tomusokeria
1 kananmuna
(tilkka vettä tarvittaessa)
Suklaa tryffelitäyte:
130g tummaasuklaata
2 keltuaista
2 dl kermaa
puoli levyä valkosuklaata rouheena
Kuorrutukseen
Puoli levyä valkosuklaata
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
– Sekoita vehnäjauho ja tomusokeri
– Nypi voi jauhoseokseen ja lisää muna, notkista tarvitaessa tilkalla vettä. Anna levätä jääkaapissa 30min.
– Kauli taikina ohueksi ja ota muotilla vuokaan sopiva ympyröitä, tai levita kerralla iso levy vuokien päälle. Itse joudun valmistaa nämä herkut muffinssi vuokaan, sillä en omista tarteletti vuokia.
– Painele tarkasti vuokaan, taikina ei paisu
– Paista kypsäksi 200 asteessa 7-10 min. Jäähdytä.
Valmista täyte:
– Sulata tummasuklaa ja 1/3 dl kermaa kattilassa tai vesihauteessa
– Ota kattila pois levyltä/vesihauteesta ja lisää keltuaiset nopeasti sekoittaen, anna jäähtyä huoneen lämpöiseksi
– Vaahdota loput täytteen kermasta ja sekoita se, sekä valkosuklaarouhe suklaamassaan
– Täytä jäähtyneet pohjat täytteellä
– Anna levätä kylmässä jonkin aikaa ja kuorruta sulatetulla valkosuklaalla, koristele mielesi mukaan
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5656 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2566 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Näiden pitäisi tehota suklaan himoon 🙂 pakko kokeilla