19.3.2014
n. 2, 5 pellillistä
0,5 dl + 3rkl perunahelmiryynejä
0,5 dl maitoa
1 dl maapähkinöitä
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljakreemijauhetta
1 tl leivinjauhetta
3 rkl tomusokeria
– Sekoita 0,5 dl perunahelmiryynejä 0,5dl kylmään maitoon, anna turvota 30min.
– Jauha maapähkinät tehosekoittimessa jauhoksi, seoksesta saa jäädä hiukan rouheinen, eli ei haittaa jos ei aivan jauhoksi asti saa
– Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmuna
– Kun perunahelmet ovat turvonneet 30min, sekoita nopeasti joukkoon vaniljakreemijauhe
– Sekoita keskenään leivinjauhe, tomusokeri, pähkinäjauho, sekä vielä 3 rkl liottamattomia perunahelmiä, tuomaan rapsakkuutta kekseihin
– Sekoita kaikki aineet keskenään
– Tee pellille kokkareita, jätä kunnon väli
– Paista 175 asteessa, n. 10-12 min. Paista reunat kunnolla kullanruskeiksi, näin niistä tulee rapeita.
Ei mitään hurjan kauniita muodoltaan, sillä leviävät aika holtittomasti, mutta ovat ihan mukavaa vaihtelua kaikkien perunajauhokeksien jälkeen. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä