Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Gluteenittomat pähkinälastut

19.3.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14894_gluton-lastut_600x600.jpg

n. 2, 5 pellillistä

0,5 dl + 3rkl perunahelmiryynejä
0,5 dl maitoa
1 dl maapähkinöitä
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljakreemijauhetta
1 tl leivinjauhetta
3 rkl tomusokeria

– Sekoita 0,5 dl perunahelmiryynejä 0,5dl kylmään maitoon, anna turvota 30min.
– Jauha maapähkinät tehosekoittimessa jauhoksi, seoksesta saa jäädä hiukan rouheinen, eli ei haittaa jos ei aivan jauhoksi asti saa
– Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmuna
– Kun perunahelmet ovat turvonneet 30min, sekoita nopeasti joukkoon vaniljakreemijauhe
– Sekoita keskenään leivinjauhe, tomusokeri, pähkinäjauho, sekä vielä 3 rkl liottamattomia perunahelmiä, tuomaan rapsakkuutta kekseihin
– Sekoita kaikki aineet keskenään
– Tee pellille kokkareita, jätä kunnon väli
– Paista 175 asteessa, n. 10-12 min. Paista reunat kunnolla kullanruskeiksi, näin niistä tulee rapeita.

lastut

Ei mitään hurjan kauniita muodoltaan, sillä leviävät aika holtittomasti, mutta ovat ihan mukavaa vaihtelua kaikkien perunajauhokeksien jälkeen. 🙂

Kategoriat

Pikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa