29.5.2017
4 dl Semper Grovmix jauhoseosta
1 dl Semper Finmix jauhoseosta
0,5 pss kuivahiivaa
2 porkkanaa raastettuna
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl seesamiöljyä
3 dl lämmintä vettä
– Sekoita kaikki kuivat aineet ja porkkanaraaste keskenään
– Lisää lämmin vesi ja öljy
– Sekoittele hetken aikaa
– Peitä kelmulla ja leivinliinalla
– Laita kuumaan vesihauteeseen kohoamaan, vähintään kaksin kertaiseksi
– Kumoa varovasti kohonnut taikina pellille
– Ripottele päälle gluteenittomia jauhoja ja painele hiukan tai muotoile halutun muotoiseksi. Älä kuitenkaan vaivaa, vaan käsittele hyvin varoen, ettei taikina tiivisty liikaa.
– Pistele haarukalla ja paista 225 asteisessa uunissa n. 15 min kypsäksi uunista riippuen
– Peitä valmis leipä leivinliinalla
* Myös siemenet sopivat hyvin taikinaan mukaan. Lisää esim. 0,5 dl pähkinöitä, seesamin-, auringonkukan-, tai pellavansiemeniä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1535 tähteä