4.5.2015
Vegaaninen suklaamuffinssi
noin 5 kpl isoja muffinsseja
3,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
2dl luomu ruokosokeria
1 ja 1/4 dl rypsiöljyä
1 ja 1/2 dl jäähtynyttä kahvia
2 rkl omenaviinietikkaa (minulla ei ollut kaapissa kuin rajamäen väkiviinietikkaa niin käytin sitä)
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa puuhaarukalla. Sekoita joukkoon jäähtynyt kahvi ja öljy vuorotellen lisäten. Sekoita lopuksi taikinaan viinietikka varovasti käännellen. Jaa taikina muffininssivuokiin noin puoleen väliin vuokaa tai muffinini pellille. Käytä jotain vahvempaa muffinssivuokaa jos et käytä peltiä sillä muffineista tulee melko painavia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2829 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Tein jouluisen version. Murskasin joukkoon pipareita, appelsiinin kuorta ja mehua. Lisäksi olen jo aiemmillakin kerroilla lisännyt joukkoon tummansuklaan palasia. Tällä kertaa laitoin myös nestettä vähän enemmän. Huippu resepti!