Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Makeat piirakat Nähty 10727 kertaa
 
08.06.2016
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTIvanilja-raparperi piirakka


Tämä piirakka on helppo toteuttaa laktoosittomana ja ilman tuota vaniljatäytettä tästä saa myös hyvän maidottoman herkun.

Pohja
2 kananmunaa
2dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta
200g voita tai margariinia sulatettuna

Päälle
250g raparperia
Vaniljatäyte:
1 pussi blå band vaniljakastikejauhetta(63g) tai vastaava määrä vaniljakreemijauhetta
1/2dl sokeria
100g voita
1rkl maissitärkelystä tai perunajauhoa
200g vaniljarahkaa

Vaahdota munat ja sokeri, Sekoita jauho, mantelijauhe ja leivinjauhe sekä vaniljajauhe keskenään ja sekoita munasokerivaahdon joukkoon, lisää joukkoon sula rasva samalla sekoittaen. Voitele piirakkavuoka (kinuskikissan sydänvuoka irtopohjalla tai pyöreä 22 cm) Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pilko raparperi paloihin. Laita pohjan päälle joka puolelle raparperin paloja.

Valmista päälle vaniljatäyte:
Sulata voi, Sekoita sulaneen voin joukkoon vaniljakastikejauhe tai vaniljakreemi, sokeri ja maissitärkkelys  tai perunajauho. Sekoita joukkoon vielä vanljarahka ja laita täyte piirakan päälle. Paista 175 c uunissa noin 20-30 minuuttia.