8.6.2016
Pohja
2 kananmunaa
2dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta
200g voita tai margariinia sulatettuna
Päälle
250g raparperia
Vaniljatäyte:
1 pussi blå band vaniljakastikejauhetta(63g) tai vastaava määrä vaniljakreemijauhetta
1/2dl sokeria
100g voita
1rkl maissitärkelystä tai perunajauhoa
200g vaniljarahkaa
Vaahdota munat ja sokeri, Sekoita jauho, mantelijauhe ja leivinjauhe sekä vaniljajauhe keskenään ja sekoita munasokerivaahdon joukkoon, lisää joukkoon sula rasva samalla sekoittaen. Voitele piirakkavuoka (kinuskikissan sydänvuoka irtopohjalla tai pyöreä 22 cm) Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pilko raparperi paloihin. Laita pohjan päälle joka puolelle raparperin paloja.
Valmista päälle vaniljatäyte:
Sulata voi, Sekoita sulaneen voin joukkoon vaniljakastikejauhe tai vaniljakreemi, sokeri ja maissitärkkelys tai perunajauho. Sekoita joukkoon vielä vanljarahka ja laita täyte piirakan päälle. Paista 175 c uunissa noin 20-30 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos paljon ohjeesta. Oikein maukas piirakka.