17.3.2017
5 dl vettä 42 asteisena tai kädenlämpöisenä jos teet tuore hiivaan
2 pussia kuivahiivaa ( a 11g) tai 50 g tuorehiiva
noin 14 dl vehnäjauhoja
sokeria 2 dl
125 g laktoositon voi pehmeä, huoneenlämpöinen tai maidoton margariini maidottomaan versioon
1 1/2 tl suolaa
Taikina kuoreen:
1/3 osa pullataikinaa
250 g laktoositon voi tai maidoton margariini, huoneenlämpöinen
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 kananmuna voiteluun
Valmista pullataikina:
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi tai 42 asteiseksi riippuen kumpaa hiivaa käytät. Tuorehiivaa käyttäessä liota se kädenlämpöiseen veteen, kuivahiivalla tehtäessä sekoita hiivaa pieneen määrään vehnäjauhoja ja sekoita 42 asteiseen veteen. Lisää taikinaan sokeria ja suola ja sekoita puuhaarukalla. Lisää vähitellen vehnäjauhoja ja vaivaa kunnolla käsin tai yleiskoneella. Lisää vaivauksen loppuvaiheessa pehmennyt voi ja vaivaa kunnolla.
Ota taikina kuorta varten 1/ 3 osa taikinaa toiseen kulhoon ja laita pohjataikina kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan.
Valmista kuori taikina:
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot sekä suola taikinan joukkoon voimakkaasti vaivaten. Laita kulho jääkaappiin siksi aikaa kun pohjataikina kohoaa ja leivotaan pulliksi.
Kun pohja taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi leivo siitä noin 20 pientä pyöreää pullaa ja laita ne kohoamaan ja anna kohota liinan alla jonkin aikaa. Ota taikinakuorta varten taikina pois jääkaapista ja kaulitse se levyksi josta otat noin 10 cm halkaisijalla olevalla pyöreällä muotilla( käytin lasia kun minulta ei löydy ympyrämuottia) yhtä monta ympyrää kuin pullia on. Aseta jokaisen kohonneen pullan päälle yksi taikina ympyrä tiukasti päälle. Voitele pullat kananmunalla ja anna niiden kuivahtaa noin 15 min ennen paistoa. Paista 200 c asteessa noin 15 min kunnes ovat Revenneitä ja kauniin ruskeita. Nämä pullat ovat parhaimmillaan kunnolla jäähtyneinä.
Alkuperäisen ohjeen löysin täältä http://kakkuviikari.blogspot.fi/2016/01/voipullat.html
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiva kuulla maris, että tykkäsit pullista 🙂 juu tuo kardemumma on varmasti ollut hyvä lisä. Minä käytän sitä silloin kun kaapista sitä sattuu löytymään jotenkin en koskaan muista kardemummaa ostaa. Kävin galleriassa katsomassa pulliesi kuvaa oikein onnistuneilta näyttivät 🙂