Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo nalamuru

Valkosuklaa-mustikka juustotorttu

11.8.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_mustikkatorttu_600x600.jpg

Valkosuklaa-mustikka juustotorttu
noin 10 hengelle
Torttupohja:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
50 – 70 g valkosuklaata tai maidotonta riisivalkosuklaata
1,5 dl mustikoita

Päälle:
2dl laktoositon vispikerma
3 tl sokeria
1tl vaniljasokeria
200g laktoositon appelsiinituorejuusto
valkosuklaata 50-70 g
mustikoita ( minulla oli 250 g pensasmustikoita joista käytin 1,5 dl pohjaan ja loput tortun päälle)

Valmista ensin pohja. Voitele piirakka tai torttuvuoka voilla ja jauhota se korppujauhoilla tai mannasuurimoilla. Laita uuni lämpiämään 175c asteeseen. Mittaa ja sekoita kuivat aineet (jauhot ja leivinjauhe) omassa astiassaan. Riko kananmunat kulhoon ja mittaa sekaan sokeri. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti käännellen sekaan jauhot ja mustikat, jos käytit pensasmustikoita niin paloittele ne pieniksi paloiksi, metsämustikat voit laittaa kokonaisina. Sulata valkosuklaa mikronkestävässä astiassa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa sekoita välillä ettei suklaa palapohjaan. Sekoita sula valkosuklaa varovasti muun  taikinan sekaan ja kaada taikina piirakka/ torttuvuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 25- 30 min kunnes pohja on kypsä. voit kokeilla pohjan kypsyyttä esimerkiksi cocktailtikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa kiinni on pohja kypsä.
Jos käytit torttupohjavuokaa kumoa pohja tarjoilu astialle leivinpaperin päälle,  piirakkavuokaa käytettäessä jätä pohja vuokaan ja anna jäähtyä.
Pohjan jäähdyttyä valmista täyte. Vatkaa vispikerma johon  sokerit on sekoitettu kovaksi vaahdoksi. Sekoita sekaan tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita täytteen sekaan. levitä täyte pohjan päälle ja ripottele päälle mustikoita. Voit halutessasi raastaa koristeeksi myös valkosuklaata itse käytin  koristelussa hieman mustikkavalkosuklaata. Laita jääkaapppiin tekeytymään tai syö saman tien.

torttupohja enne uunin menoakuvassa toinen pohja yritys ennen uuniin menoa.IMG_8204-2viimeisin versio tortusta valmiina

Ainesosat

MustikkaSuklaa

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_vegaaninen-kasvispiirakka_400x400.jpgnalamurukasvispiirakka
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_1689_400x400.jpgnalamurupersikka-passion-mango hyydykekakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_9969_400x400.jpgnalamuruMustikkamousse kakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_3356_400x400.jpgnalamuruPiparilyhty led- tuikulle
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_8106_400x400.jpgnalamuruKaurarieska rullat täytteellä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_4917_400x400.jpgnalamuruMaistuva kinkkupiirakka ( kasvisversio myös mahdollinen)
2

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa