24.8.2015
Pohja:
150g maidoton margariini tai voi
1 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
200g laktoositonta kermaviiliä tai omenasosetta tms. hedelmäsosetta noin 1dl
0,5 dl perunajauhoja
2dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5dl punaisia viinimarjoja joiden päälle ripoteltavaksi hieman sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
noin 35 g maidotonta margariinia tai voita sulatettuna
Päälle:
Vaniljakastiketta vaahdotettuna tai maidotonta vaniljakastiketta
Valmista ensin pohja. Voitele pyöreä piirakkavuoka, jonka halkaisija noin 27-28 cm tai laita pohjalle leivinpaperi. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään kaikki muut kuivat aineet paitsi sokerit. Vaahdota hetken huoneenlämmössä pehmennyt margariini ja sokeri sekä vaniljasokeri keskenään vaahdoksi. Sekoita margariini-sokerivaahdon joukkoon kermaviili tai hedelmäsose. Lisää taikinaan jauhoseos vähitellen lisäten ja sekoita. Laita taikina piirakka vuoan pohjalle. Ripottele pohjan päälle viinimarjoja joka puolelle. Laita marjojen päälle hieman sokeria ja valmista muru päälinen. Sulata margariini ja sekoita jauho, kaurahiutaleet ja sokeri keskenkään. Sekoita margariini jauhoseoksen joukkoon ja laita muruseosta joka puolelle piirakkaa. Paista 200 c asteessa noin 35 minuuttia. Ota pois uunista ja anna jäähtyä hetki. Vaahdota vaniljakastike ja tarjoile.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä