16.6.2015
Kananmunaton unelmatorttu
noin 10 palaa
Pohja:
5 kukkura tl no egg jauhetta ja 10 rkl kylmää vettä (tai 5 kananmunaa)
1,75 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2dl vispikermaa ( maidottomaan versioon vispautuvaa soijavispia tai kaurakermaa tms)
200g valio mansikka rahka (älä käytä jos tarvitsee olla maidoton)
1/2 dl sokeria
3dl kotimaisia vadelmia (pakaste tai tuoreita molemmat käy)
Ota leivinpaperia uunipellin kokoinen pala ja kastele vesihanan alla kylmällä vedellä samalla rutistellen paperi palloksi kunnolla kastellen. Laita leivinpaperi avattuna uunipellille. Laita uuni lämpeämään 225 c asteeseen.
Sekoita jauhot, kaakao ja leivinjauhe keskenään. sekoita toisessa kulhossa no egg jauhe ja vesi keskenään vispilällä paakuttomaksi. Sekoita sokeri joukkoon muutama minuutti vispilällä sekoittaen. Ei vaahtoudu kuten kananmuna sokeri vaahto. (Jos käytät kananmunia niin vatkaa munat ja sokeri kunnon vaahdoksi.) Lisää vale vaahtoon jauhoseos varovasti sekoitellen. Kaada taikina uunipellille vedellä kastellun leivinpaperin päälle. Pohja jää hieman pienemmäksi kuin uunipelti levitä taikinaa siis noin 2/3 osaan pellistä. (kananmunista tehtynä tulee kokonainen pellillinen). paista 225 asteessa noin 5-10 minuuttia.
Ota torttupohja pois uunista ja kaada vedellä kastellun leivinpaperin päälle. Anna hetki jäähtyä. Valmista sillä välin täyte. Vaahdota kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mansikkarahka ja sokeri. Levitä täyte kääretorttupohjan päälle ja laita vadelmia hieman joka puolelle pohjaa. Kääri pohja rullalle ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kokeilin muuten kerran tällä ohjeella ilman tuota kaakaojauhetta ja tuli kyllä niin oudon värinen torttu aivan valkoinen ja ei kyllä oikein muutenkaan onnistunut kun lähdin lisäämään noita määriä niin että saisi pellillisen niin ei kääriytynyt kunnolla. suosittelen siis tekemään kaakaojauhoilla vaan jos no egg jauheella tekee.