1.3.2015
Kinuskikissan pitkään irtopohjavuokaan:
2 kananmunaa
0,75 dl tummaa muscavado ruokosokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl lakritsijuurijauhe
0,5 dl turkinpippurirouhe
50 g sulatettu voita tai margariinia
0,5 dl maitoa
Päälle: Lakritsikinuski: 100g eli n. 19 hopeatoffee karkkia ja 1dl kuohukermaa.
Uunipellilliseen:
4 kananmunaa
2,5 dl tummaa muscavado ruokosokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 tl lakritsijuurijauhetta
1dl turkinpippurirouhetta
100g sulatettua voita tai margariinia
1,5 dl maitoa
Päälle: 300g hopetoffee karkkeja ja 3dl kuohukermaa
Vaahdota kananmunat ja muscavadosokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kananmuna-sokerivaahdon sekaan. Sekoita lopuksi varovasti maito ja sula rasva sekaan. Kaada taikina voidellun piirakkavuoan tai leivinpaperi päällysteisen uunipellin päälle. Paista uunissa piirakkavuokaa 200 asteessa noin 12 min tai uunipellillista noin 15 min 225 asteessa. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.
Valmista lakritsikinuski:
Laita hopetoffeet ilman paperikäärettään kattilaan kerman kanssa ja keitä kinuskiksi. Anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia niin että seos sakenee paksuksi kinuskiksi. Voit halutessasi lisätä nokareen voita keittämisen loppuvaiheessa tuomaan kinuskiin kiiltoa. Anna jäähtyä hyvin pieni hetki ja kaada varovasti pohjan päälle samalla spatulalla levittäen tasaiseksi kerrokseksi. Koristele koriste rakeilla tai strösseleillä ja turkinpippurirouheella.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Olen jo toisen kerran tehnyt Hopeatoffee-kinuskia tällä ohjeella kakun putoukseksi. Nyt on kinuski kattilassa valmiina, mutta meni pieleen kakun kuorruttaminen valkosuklaa-tahnalla, joten jymähti kesken päällystys.
Jätän yöksi kinuskin odottamaan, laitoin kelmun ihan pintaan kiinni, niin ei kuori tule, ja lämmitän pikkuisen huomenna, jos putouksen pystyn tekemään. Ainakin ehkä kakun pinnan pystyn peittämään kinuskilla. Mutta kiva vierailla täällä sinun leipomossasi, jossa kovasti tuoksuu sekä makeille että suolaisille ihanuuksille 🙂
Piti sanomani se, että minusta on liikuttavaa, kun ohjeessa oikein mainitaan, että ilman paperikäärettään karkit laitetaan kattilaan 🙂 🙂 Tuota hymyilin itsekseni, kun kuorin 300g (63 kpl) Hopeatoffeeta paperistaan 🙂