2.1.2015
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
4rkl öljyä
1dl vettä
Täyte:
400g jauhelihaa
1/2 punainen suippo paprika
1 sipuli
100g yrttimaustettua tomaattimurskaa
1tl sokeria
1rkl jauhelihamaustetta
1 kananmuna
150 g tex mex juustoraastetta
Valmista pohja:
Laita kuivat aineet kulhoon ja sekoita vesi ja 3 rkl öljyä keskenään. Sekoita vesi öljy sekoitus kuivien aineiden joukkoon ja vaivaa hyvin, lisää lopuksi vielä loput öljystä ja sekoita. Laita leivinliinan alle lepäämään vähintään 10 minuutiksi.
Valmista täyte:
Kuutioi puolikas paprika ja sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli ja lisää ruskistuksen loppuvaiheessa paprikakuutiot sekaan.Mausta seos jauheliha mausteella. Anna seoksen hetki olla levyllä ja mausta se sitten tomaattimurskalla ja sokerilla. Ota seos pois levyltä jäähtymään.
Laita taikina voidellun piirakkavuoan päälle ja painele pohjalle ja laidoille. Sekoita suurin osa tex mex juustoraasteesta yhden kananmunan sekaan ja kaada se täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele loput juustoraasteesta pohjan päälle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Tarjoile lämpimänä. Meillä oli piiraan lisäksi tarjolla kurkkua ja paprikaa viipaloituna,viinirypäleen puolikkaita, leikkeleitä, leipää, juustoa, salaattijuustoa ja kirsikkatomaatteja sekä kanasalaattia ja perunasalaattia. Kävi oikein hyvin perheelle ateriasta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä