Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Pikkuleivät Nähty 25659 kertaa
 
18.02.2015
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTISuklaapikkuleivät


Näihin pikkuleipiin ihastuin koulun kotitalouden tunneilla silloin seitsemännellä luokalla ja resepti on kulkenut mukana siitä lähtien tallennettuna reseptivihkooni. Teen yleensä pikkuleipätaikinan kaksinkertaisena, kun siitä tulee muuten melko pienimäärä, mutta laitan nyt reseptin alkuperäisenä. Se on sitten helppo kunkin halutessaan tuplata.

100g voita tai maidotonta margariinia
1/2 dl sokeria
1/2 munaa
2 1/2dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl tummaa  kaakaojauhetta

Vatkaa rasva ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää joukkoon muna sekoittaen. Sekoita loput aineet keskenään ja sekoita rasva-sokeri-kananmuna vaahdon sekaan. Vie taikina hetkeksi kylmään. Leivo pikkuleiviksi pyörittelemällä taikinasta tanko jonka leikkaat yhtä suuriin osiin. Laita pikkuleivät uunipellille ja ripottele päälle raesokeria ja paista 200 c asteessa noin 5-10 minuuttia uunin ylätasolla.
Voit myös kaulia taikinan ja ottaa siitä muotilla kuvioita mitkä paistat pellillä ja koristella esimerkiksi mansikkatomusokeri-vesi seoksella ja strösseleillä.