Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Pääsiäinen Nähty 48436 kertaa
 
25.03.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIsuklaa-sitruunajuustokakku


Tein alkuviikosta Mignonmunista juustokakun ja silloin mieheni sanoi että tähän voisi sopia jokin kirpeä kaveriksi, joten päätin tehdä pääsiäiseksi suklaa ja sitruunatäytteellä juustokakun. Tähän voi siis tehdä tuon mignonmuna täytteen, jos haluaa tehdä löydät sen täältä http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/nalamuru/mignon-suklaajuustokakku/ itse huomioin tällä kertaa meidän perheen pähkinäallergikon ja tein siksi suklaasta. Jos kakun tarvitsee olla pähkinätön niin huomioi että monissa suklaissa on saattaa sisältää pähkinää merkintä meillä se ei haittaa mutta jos on pahasti allergiselle kakkua tarjoamassa niin olen löytänyt täysin pähkinätöntä suklaata esimerkiksi. dammenbergilta. Myös käyttämäni keksit sisältävät saattaa sisältää pähkinää merkintää joten vaihda ne tällöin toisiin kekseihin. Otin sitruuna täytteeseen mallia täältä http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/11/jarisyttavan-hyva-sitruuna-juustokakku.html kakusta tuli sitruunan ansiosta ihanan raikas ja täyte on mukavan pehmeää.

POHJA:
140g ( 10 kpl) kantolan Ballerina sitruuna-lime täytekeksejä tai jotain gluteenittomia keksejä
50g voita

SUKLAA TÄYTE:
100g laktoositon maitosuklaa
50g tumma suklaa
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
2dl laktoositon vispikerma
200g Laktoositon maustamaton tuorejuusto (viola)

SITRUUNA-APPELSIINI TÄYTE
2 dl laktoositon vispikerma
200g laktoositon appelsiini tuorejuusto(viola)
200g laktoositon maustamaton tuorejuusto(viola)
1 dl sokeria
4 rkl sitruunan mehua ( 1 sitruuna)

KORISTELUUN:

maito tai tummaa suklaata
2-3 kpl Alku lakritsi toffee makeisia
kissa muotti silikonialusta ja kaulin
http://www.kinuskikissa.fi/narsissit/?hakusivu=2

Valmista pohja:

Murskaa keksit ja sulata voi ja sekoita niiden joukkoon. Painele keksimurska irtopohja vuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi. Ole varovainen ettet painele pohjaa liian kovaksi. Käytin 18 cm halkaisijalta olevaan irtopohjavuokaa ja reunakalvoa sillä täyte tuli hieman yli vuoan, joten jos sinulla ei ole reunakalvoa niin tee kakku isompaan vuokaan, mutta käytä tällöin reilummin keksejä ja voita pohjaan. Jos et käytä reunakalvoa niin voitele vuoan reunat esimerkiksi vuokaspraylla.

Valmista suklaatäyte:

Vaahdota vispikerma, jonka sekaan on laitettu vaniljasokeri ja sokeri. Paloittele suklaat mikronkestävään astiaan ja sulata miedolla lämmöllä välillä suklaata sekoittaen, jottei suklaa pala. Sekoita sula suklaa vaahdotetun kerman joukkoon ja sekoita sekaan myös tuorejuusto. Laita täyte vuokaan keksimurskan päälle ja tasoita kaavimella ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.

Valmista Sitruuna-appelsiinitäyte

Vaahdota kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon sokeri ja tuorejuustot. Laita lopuksi sekoittaen joukkoon sitruuna mehu. Kaada täyte hyytyneen suklaatäytteen päälle ja tasoita kaavimella tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään kuudeksi tunniksi.

Irrota irtopohjavuoan reuna ja nosta kakku tarjoilu vuoalle sekä irrota reunakalvo kakusta. Koristele kakku sulattamalla hieman (muutama pala) suklaata ja laita pieneen pursotinpussiin tai minigrip pussiin johon leikkaat pienen reiän ja pritsaa suklaalla reunaan isoja renkaita. Laita aiemmin kinuskikissan ohjeella valmistamasi kuivaneet narsissit suklaan avulla kakun päälle. Voit halutessasi laittaa myös pieniä suklaa munia koristeeksi. Lämmitä lakritsi alkuja käsissäsi niin että se pehmiää ja kaulitse silikonisen alustan päällä pulikalla tai kaulimella( mielellään liukaspintainen muovinen) ja ota kissanmallisella muotilla kissakuvio koristeeksi kakkuun.

IMG_8482