Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Hyydykekakku-tempaus,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 6834 kertaa
 
20.05.2015
 
6 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton

LUKIJAN RESEPTISuklaa-appelsiini kirahvi


Kinuskikissan salmiakki seepran tehtyäni minulla heräsi idea kirahvi kakusta. Afrikan eläimet ovat itselläni ollut trendinä sisustuksessa jo useamman vuoden ja innostuin ajatuksesta miten niitä voi hyödyntää leivonnassa inspiraationa. Hyydykekakku tempaus osui hyvin tähän minun testailuun miten saada laikukas/täplikäs kirahvikakku. Ensin minulla oli ajatuksena testata vegegeliä ja tehdä pieniä maidottomia kirahvileivoksia jälkiruokakulhoja hyödyntäen, mutta kokeilu meni täysin mönkään, joten päädyin tekemaan kakun turvallisesti liivatteilla ja hyödyntäen maitotuotteita. Pohjasta halusin kuitenkin munattoman ja gluteenittoman, joten tämä käy hyvin osalle allergikoista. Kakku on myös laktoositon.

Pohja:
3,5dl gluteenittomia perunajauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5dl sokeria
2,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
(1tl lakritsijuurijauhetta)
100g maidotonta margariinia
2dl appelsiinitäysmehua

Pohjan kostutukseen muutama ruokalusikallinen appelsiinimehua/ puoli desilitraa

Täyte:
5 dl laktoositonta kuohukermaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Tämä jaetaan vatkaukseen jälkeen puoliksi ja 1 osaan täytettä lisäksi:  200g tummaa suklaata maidoton/laktoositon varmista gluteenittomuus paketista (minä käytin pandan hurmaavaa tummaa suklaata 1 ja puoli levyä)

Toiseen osaan täytettä:
200g laktoositonta appelsiinirahkaa
200g laktoositonta appelsiinituorejuustoa
0,5 tl / 3ml keltaista geeliväriä
1dl appelsiinimehua
6 liivatelehteä

Valmista pohja:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariinia ja sekoita se appelsiinimehun kanssa jauhoseoksen joukkoon. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200c asteessa noin 20 minuuttia. Anna hetki jäähtyä ja ota astialla johon hyydytät kirahvikakun painamalla pohjan kokoinen pala.

pohja kirahviin

Valmista täytteet:

Vuoraa pyöreä kulho (1,5 litran vetoinen) muovikelmulla. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Jaa maustettu kerma kahteen kulhoon. Ise laitoin silmämääräisesti puolet ( n. 4dl vaahtoseosta) toiseen kulhoon johon sekoitin myöhemmin sulan suklaan.
Toiseen kulhoon jätin loput kermasta ja sen sekaan sekoitin rahkan ja tuorejuuston sekä keltaisen geelivärin. Mittaa 1dl appelsiinimehua kattilaan. älä laita vielä levyä päälle vaan sulata ensin suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Kun suklaa on sulaa laita appelsiinmehu liedellä päälle ja sekoita sen lämmetessä suklaa kermavaahdon joukkoon. Kun appelsiinimehu kiehuu, ota pois levyltä ja sulata ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteen sen joukkoon.
Laita suklaamousse pursotin pussiin, jossa pyöreä tyllä. Minä käytin städterin 11mm pyöreää tyllaa. Sekoita liivateappelsiinimehuseos ohuena nauhana appelsiinitäytteeseen.

Pursota ensin suklaa täytettä kelmutetun kulhon pohjalle täplinä ja kaada sen jälkeen appelsiini täytettä hieman päälle ja pursota taas täpliä suklaamoussesta. kaada jälleen appelsiinitäytetä kulhoon.Vuorottele näin kahden täytteen välillä, kunnes kaikki täyte on kulhossa. Itselläni kävi niin että kun olin kaikki appelsiini täytteet laittanut oli pursotin pussissa vielä reilusta suklaamoussea jota sitten vain pursotin täplinä joka puolelle niin se valui kyllä hyvin täytten sekaan.Tasoita pinta spatulalla ja laita hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi. Ota pois jääkaapista ja laita kakkupohjanpala täytteen päälle ja kostuta pohjaa appelsiinimehulla. Laita takaisin jääkaappiin ja annan hyytyä yön yli.Hyytyy kyllä jo neljässä tunnissa jos haluat saman päivänä tarjota.

 

kirahvikakku