7.9.2015
Vegaaniset suklaakeksit
20kpl
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2dl sokeria
1dl rypsiöljyä
1/2 dl tummaa siirappia
3-4rkl vettä
1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl turkinpippuri crush rouhetta tai 50 g maidotonta tummaa suklaata rouhittuna
Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään omassa kulhossaan. Sekoita sokeri, öljy, siirappi ja vesi omassa kulhossaan keskenään vispilällä. Sekoita kuiva-aine seos taikinan joukkoon vähitellen jauhoseosta lisäten. Sekoita lopuksi joukkoon kaurahiutaleet sekä joko turkinpippuri rouhe tai suklaa rouhe. Muotoile taikina pitkäksi pötköksi josta leikkaat 20 yhtäsuurta palaa. pyörittele palat palloiksi ja laita pallot uunipellille leivinpaperin päälle. Paina taikina pallot kädellä paksuiksi kekseiksi. Keksit mahtuivat yhdelle uunipellille ja ne eivät pahemmin levinneet paistaessa. Paista 175 c asteisessa uunissa noin 9 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
nalamuru: Juu sama homma mulla 🙂 Otin keksit pois uunista siinä n. 9 min kohdalla ja ihmettelin, kun ne oli ihan samannäköisiä kuin uuniin laitettaessa. Kokeilin sormella ja olivat niin pehmeitä, että panin minäkin ne vielä varalta hetkeksi takaisin uuniin. En ole ennen kananmunattomia leivonnaisia tehnyt, joten en osannut yhtään arvata, että miten käyttäytyvät. Mutta nytpä opin tämänkin 🙂