23.6.2015
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
65g voita
1dl piimää
(1 kananmuna)
Täyte:
4dl raparperi paloja
1 purkki 200g sitruunarahkaa tai vaniljarahkaa
1dl sokeria (voi myös puolittaa sokerin määrän hyvää oli niinkin kun kokeilin)
1 rkl perunajauhoa tai maizenaa tai 1 kanamuna
murupäälinen:
2dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
0,5tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
65g voita
Laita leivinpaperi pyöreän uuni tai piirakkavuoan päälle. Laita uuni lämpeämään 200c asteeseen.
Valmista pohja sekoittamalla kuivat aineet keskenään, sulata voi ja sekoita piimän kanssa jauhojen sekaan. Jos ei tarvitse olla kananmunaton voit sekoittaa yhden munan taikinan joukkoon. Painele taikina vuoan pohjalle leivinpaperin päälle tai voideltuun vuokaan. (kananmunaton pohja tarttuvaisempaa joten silloin suosittelen tuota leivinpaperia)
Sekoita rahka ja sokeri ja kananmuna tai perunajauho/maissitärkkelys keskenään. Laita pieniksi paloiksi pilkotut raparperit pohjan päälle ja kaada rahka-sokeri seos niiden päälle.
Valmista päälis muru:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja sekoita joukkoon. Laita muruseos jokapuolelle piirakan päälle.
Paista 200 c asteisessa uunissa keskitasolla noin puoli tuntia.
Anna jäähtyä huoneen lämmössä ja nosta jääkaappiin. Tarjoile seuraavana päivänä sellaisenaan tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Kinuskiemo on kyllä hyvää 🙂 Lautanen on kyllä ihana. Se taitaa olla kälyni kirpputori löytöjä, kun heidän luonaan lomaillessa viime kesänä tätä ensimmäisen kerran tein.