24.8.2014
Pohja:
1,5dl kaurahiutaleita
1,5dl sämpyläjauhoja
1,5dlvehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
0,75dl sulaa voita tai öljyä (Minä käytin voisulan ja öljyn sekoitusta)
1,5dl vettä
Päälle:
1 iso punajuuri (170g)
200-250g jauhelihaa
0,5 rkl jauhelihamaustetta
keltaisia kirsikkatomaatteja noin 15og
250g mozzarellajuustoa
2rkl tuoretta basilikaa
2rkl extra virgin oliiviöljyä
0,5tl sormisuolaa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
Kuori ja pilko punajuuret pieniksi paloiksi. Ruskista jauheliha pannulla, kun jauheliha on kypsää mausta se jauhelihamausteella ja lisää joukkoon punajuuren palat. Paista punajuuri-jauheliha sekoitusta noin 10 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Valmista pohja:
Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa ja lisää voisula tai öljy sekä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakka vuokaan ja vuoan reunoille. Laita pohja uuniin.
Pohjan ollessa uunissa pilko mozzarella juusto ohuiksi siivuiksi ja pese sekä puolita kirsikkatomaatit. Laita pieneen lasiin oliiviöljy, jonka sekaan sekoitat sormisuolan ja käsin pieniksi paloiksi revityt basilikat. Sekoita munat ja ruokakerma omassa astiassaan käsivatkaimella sekoittaen.
Paista pohjaa kymmenen minuuttia ja nosta pois uunista täytteiden lisäämisen ajaksi.
Levitä pohjan päälle jauheliha-punajuuri seos. Laita sitten kirsikkatomaatit ja mozzarella juustoa vuorotellen pohjan ja punajuuri-jauhelihapaistoksen päälle. kaada varovasti öljy-basilika sekoitus mozzarellojen päälle. Kaada vielä ruokakerma-kananmuna seos jokapuolelle pohjan päälle ja laita piirakka takaisin uuniin. Paista piirakkaa vielä puoli tuntia 200 asteisessa uunissa keskitasolla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
On varmasti maukas piirakka. Keltaiset tomaatit ja sydänvuoka, ihan pakko ehtiä maistamaan, ennenkuin viimeistä palaa viedään! 🙂