Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 6738 kertaa
 
19.12.2016
 
6 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Munaton

LUKIJAN RESEPTIpipariset juustokakut purkissa


Joulua odotetaan ainakin meillä jo lasten kanssa kovasti. Joulun odottelua helpottamaan voi tehdä, vaikka näitä suloisia juustokakkuja pieneen purkkiin tai lasiin. Halusin tehdä liivatteettomia juustokakkuja ja kokeilin ensimmäistä kertaa hyytelösokeri multia ja tutustuin sen käyttöä ajatellen tähän reseptiin http://www.dansukker.fi/fi/resepteja/appelsiinikakku.aspx . Reseptin rohkaisemana uskalsin kokeilla hyytelösokeri multia kuumentamatta sitä nesteeseen, niin kuin muissa resepteissä, joita olen nähnyt. Kokeilin näihin kauppojen hyllyihin ilmestyneitä piparkakun makuisia dumleja tuomaan jouluista makua. Ne voit vaihtaa myös joihinkin muihin makeisiin, jos haluat vaihtelua tai laktoosittomia purkki juustokakkuja.

Jouluiset juustokakut purkissa
noin 12 kpl

TARVITSET:

noin 12 kpl pieniä puhtaita lasisia vauvanruokapurkkeja tai muita laseja / purkkeja
Purkkien koristeluun juhlavaa kangas nauhaa

150 g piparkakkuja ( käytin annas appelsiini pipareita, mutta käy muutkin. huom Piparien valinta vaikuttaa siihen tuleeko juustokakuista kananmunattomia! )
80 g (laktoositon) voi

2 dl (laktoositon) vispikerma
1/2 dl hyytelösokeri multia
175 g (laktoositon) maustamaton tuorejuusto
200g laktoositon arla piparkakku rahka
1 tl vaniljasokeria
80 g ( 10 kpl) fazer dumle taste of gingerbread makeisia
1/2 dl sitruunamehua ( noin 1 sitruunan mehu tai sicilia purkista sitruuna mehua)

Kiilteeseen: 2dl vaaleaa glögiä 2 dl hyytelösokeri multia
Vinkki! voit jättää myös kiilteen pois kokonaan ja koristella esimerkiksi piparkakku dumlen palasilla ja piparkakulla.

Koristele lasipurkit kauniilla nauhalla. Murskaa piparkakut ja sulata voi. Sekoita voi piparien joukkoon ja painele seos lasipurkkien pohjalle. Leikkaa dumlet terävällä veitsellä pieniksi paloiksi/ rouheeksi. Mittaa kerma ja hyytelösokeri multi kulhoon ja sekoita sähkövispilällä vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja vaniljasokeri ja sekoita varovasti, lisää vielä tuorejuusto varovasti sekoittaen sekä lopuksi sitruunan mehu ja piparkakku dumle rouhe. Jos haluat siistiä jälkeä niin pursota täyte purkkeihin pursotin pussilla  tai annostele lusikalla purkkeihin sama määrä täytettä. Nosta purkit hyytymään jääkaappiin yön yli tai ainakin useammaksi tunniksi. Jos haluat päälle glögi kiilteen niin lämmitä glögiä ja hyytelösokeri multia kattilassa kunnes kiehahtaa ja anna hetki jäähtyä ja kaada lusikan kautta juustokakku purkkien pinnalle. Nosta purkit jääkaappiin hyytymään.
Tein itse juustokakkuisia sekä ilman kiillettä että kiilteen kanssa ja pidin ehkä mausta hieman enemmän ilman kiillettä, mutta toki glögi toi juustokakkuihin jouluisemman maun. Makeita näistä tuli joka tapauksessa 🙂 Joulun taikaa ja mukavaa joulun odotusta kaikille!

12239287_10206785809777244_8485381589924459704_o juustokakut ilman kiillettä.