Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 8384 kertaa
 
02.01.2017
 
5 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPiparinen rocky road suukkokakku


Joulua odotellessa voi tehdä vaikka pikkujouluihin tämän ihanan rocky road suukkokakun. Suukko ideaan törmäsin alun perin kulinaarin blogissa ( kulinaari.blogspot.fi) ja se jäi minulle sieltä kivana kokeilemisen arvoisena ideana mieleen. Tämän reseptin kehittelin kuitenkin itse. Olen jo jonkin aikaa pohtinut miten rocky road toimisi hyydykekakun pohjana ja se tuli nyt tässä testattua. Kulinaarin suukkokakussa suukot jäivät kokonaan täytteen kätköihin, mutta omassa versiossani halusin rocky road maista kumpuilua joten suukkojen huiput jäivät kakkuun esiin ja piparimurun laitoin päälle tuomaan lisää kivistä tie vaikutelmaa.

Rocky road pohja:
75g vaahtokarkkeja minivaahtokarkkeja tai isoja pilkottuna
2,5 dl riisimuroja
150g maitosuklaa (laktoositon)
45g annas piparkakkuja ( 10 kpl)

2 pkt ( 12 kpl) laktoositon vaniljasuukko tai joulusuukkoja

Täyte:
400g piparkakku rahka ( laktoositon arla ingman)
200g tuorejuusto maustamaton ( viola eila laktoositon)
4 dl vispikerma (laktoositon)
2 rkl sokeria
3/4 dl vaaleaa glögiä tai omenamehua
6 liivatelehteä ( meira)
Päälle : 1 dl piparimurua ja suklaa hahmo

Valmista ensin rocky road pohja. Laita pyöreän irtopohja vuoan ( minulla oli käytössä halkaisijaltaan noin 25 cm) pohjalle leivin- tai voipaperi. Pilko tarvittaessa vaahtokarkit palasiksi ja leikkaa piparit pieniksi paloiksi.Laita kulhoon riisimurot, piparipalat ja vaahtokarkit. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita sula suklaa kulhossa olevien aineiden kanssa. Laita seos vuoan pohjalle ja painele se lusikalla tarkasti pohjalle joka paikkaan. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Laita liivatelehdet likoamaan isoon kulhoon missä paljon kylmää vettä. Vispaa kerma vaahdoksi sähkövatkaimella ja sekoita kermavaahdon joukkoon rahka ja tuorejuusto sekä sokeri. Ota pohja pois jääkaapista ja laita siihen päälle vaniljasuukot.
15385431_10209892584124661_6848646097016982757_o
Lämmitä glögi kattilassa kiehuvaksi ja puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne glögin sekaan. Kaada glögiliivate seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan ja suukkojen päälle niin että täyte levittyisi mahdollisimman tasaisesti suukkojen väleihin. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Koristele jähmettynyt kakku piparimuruilla ja ota pois irtopohja vuoasta. Asettele päälle kaupasta ostettu suklaahahmo. Tarjoillessa kakku kannattaa leikata terävällä veitsellä.

IMG_3142

IMG_3124   Kakun kaverina näkyvä tonttu on ihana löytöni paikkakuntani joulukadun avajaistorilta. Mainio idea. Tonttu on tehty nailonisiin sukkahousuihin täyttämällä ne kahdeksi ympyräksi linnunjyvillä ( auringonkukan siemen tai kaura).