4.8.2015
Kondensoitu maito:
1 litra laktoositonta kevyt maitojuomaa
2,5 dl sokeria
muu jäätelömassa:
2 dl laktoositonta vispikermaa
2,5 dl laktoositonta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g laktoositon sitruuna tai vaniljarahka
0,75 dl glukoosi siirappia
Baanaani jäätelökakkuun:
2 Banaania
75g Laktoositonta suklaata ( noin puoli levyä 150 g levystä)
150 g haluamaasi gluteenitonta keksiä tai tavallista keksiä (käytin semper kaurakeksiä) Huom! keksien valinta vaikuttaa siihen onko jäätelökakku gluteeniton, kananmunaton, laktoositon, pähkinätön joten valitse keksit sen mukaan jos tarve erityisruokavalioille.
n. 50g laktoositonta voita tai margariinia
Minttu-Suklaa versioon:
0,5 dl kaakaojauhetta
1tl piparminttuaromia tai minttu uutetta
1/2 dl tuoreita mintunlehtiä silputtuna
150-175g haluamaasi keksiä itse käytin tähän tavallisia kaurakeksejä
50-75 g laktoositonta voita tai margariinia
Aloita tekemällä kondensoitu maito(, jos ei tarvitse olla laktoositon niin voit käyttää myös kaupan valmista kondensoitua maitoa.) Mittaa laktoositon maito ja sokeri kattilaan ja sekoita. Kun alkaa kiehua pienennä levy miedolle teholle ( 1-3 asteeseen). Keitä noin 2 tuntia vähän väliä sekoitellen niin että maito hiljalleen kiehuu kasaan. Valmis kondensoitu maito on beigen väristä ja hieman paksumpaa. Anna jäähtyä kunnolla kylmässä vesihauteessa ja jääkaapissa.
Vispaa vispikerma kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan ja vaahtoutuva vaniljakastike omassaan. yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon notkistettu rahka. Sekoitu jäähtynyt kondensoitu maito joukkoon. sekoita vielä glugoosi siirappi hyvin joukkoon.
Jaa massa kahteen osaan jos teet 2 eri makua. Sekoita toisen osan joukkoon tehosekoittimessa soseutetut banaanit ja pieniksi paloiksi pilkottu laktoositon maitosuklaa. Minttu suklaa jäätelö osaan sekoita kaakaojauhe, minttuaromi tai uute ja silputut mintun lehdet. Kaada jäätelömassat silikonisiin kakkuvuokiin ja laita pakkaseen vähintään 4 tunniksi. Valmista keksi pohjat murskaamalla haluamisia keksejä ja sekoittamalla keksimurskan joukkoon sulatettu voi. Painele jäätelömassan pohjalle ja keksimurskaseos ja laita takaisin pakkaseen. Kun pohjaseos on jähmettynyt kunnolla kumoa jäätelökakut pois silokoni vuoistaan ja koristele haluamallasi tavalla.
Minä laitoin kaupan valmis minttukastiketta minttusuklaakakkuun ja päälle smarties karkkeja. Banaanikakusta tuli meillä kätyrikakku. Sulatin hieman ( 2-3 riviä) pandan valkosuklaata silmään ja tilkan laktoositonta vispikermaa. Laitoin pyöreän keksimuotin jäätelökakun päälle ja kaadoin siihen suklaa seoksen ja laitoin palan lakua päälle. Nostin pakkaseen hetkeksi jähmettymään. Otin jäätelökakun pois pakkasesta ja otin keksimuotin pois. Sulatin 100 g sitruunavalkosuklaata ja laktoositonta vispikermaa noin 1/2dl kattilassa ja sekoitin joukkoon keltaista geeliväriä. Annoin hetken jäähtyä ja levitin jäätelökakun päälle. Olin leikannut paksu pepe lakritsipatukasta lakupaloja joista tein kätyrin silmälasit ja suun sekä hiukset.
Laita tarvittaessa vielä pakkaseen ja nosta tarjolle noin 15 min ennen kuin sitä on tarkoitus syödä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä