6.4.2018
Persikka-passion-mango rahkakakku (laktoositon lukuun ottamatta koristelun valkosuklaata)
Pohja
175 g oreoita
50 g laktoositon voi
Täyte:
2 purkkia eli 400g laktoositonta persikka-passion rahkaa ( arla ingman)
2 dl laktoositonta kuohu tai vispikermaa
2,5 dl laktoositonta flora vaniljaa tai muuta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2dl mangososetta (esim. bonne)
7 liivatelehteä ( meira)
1 sitruuna
kiille:
3 passionhedelmää ( tulee noin 1 dl lihoja/mehuja/siemeniä)
3 dl mangososetta (bonne)
3 liivatelehteä
Koristeluun: valkoista suklaata sulatettuna tai maitosuklaata ja 1 passionhedelmä.
Valmista hyydykekakku irtopohjavuokaan tai reunavuokaan. Minä käytin säädettävää korkeaa pyöreää reunavuokaa, joka oli laitettu halkaisijaltaan n. 20-21 cm säätöön. Murskaa oreo keksit esimerkiksi kulhossa perunasurvimella. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele keksimurska-voi seos irtopohjavuoan pohjalle tai lautasen pohjalle jonka päällä on reunavuoka.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja vaniljakastike omissa kulhoissaan ja sekoita ne yhteen. Sekoita joukkoon rahka ja mangosose. Laita 1 sitruunan mehu kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Ota liivatelehdet kylmästä vedestä ja purista ylimääräiset vedet pois. Liota liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja lisää seos ohuena nauhana täytteeseen samalla varovasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä muutama tunti ennen kiilteen tekoa.
Kun täyte hyytynyt valmista kiille. Laita kiilteen liivatelehdet isoon kulholliseen kylmää vettä 5 minuutiksi. Laita 2 dl mangososetta kulhoon, johon kaavit puolitettujen passionhedelmien lihat, mehut ja siemenet. Laita 1 dl mangososetta kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Lisää kattilaan liivatelehdet joista on ylimääräiset kylmät vedet puristettu pois. Kaada liivatemangosose seos ohuena nauhana mangosose-passionhedelmä seoksen joukkoon. Laita kiille hyydykekakun päälle varovasti lusikoiden täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti tai mielellään yön yli. Irroita kakku reunavuoasta tai irtopohjavuoasta käymällä reunat terävällä veitsellä ja nostamalla reunuksen ylös.
Koristele haluamallasi tavalla. Minä sulatin valkosuklaata minigrip pussissa vesihauteessa ja kun suklaa oli sulanut kuivasin pussi vedestä ja tein pienen aukon saksilla pussiin ja puristin pussista suoraa suklaa nauhaa kiilteen pintaan ja laitoin 1 passionhedelmän puolitettuna koristeeksi päälle.
pääsiäiseksi varaamiani koristeita kokeilin myös kakun päälle mutta mielestäni kivempi koristelu pelkällä passionhedelmällä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Maris ja Mari-Johanna. Kävin äitini luona kyläilemässä perjantaina osa kakkua mukana ja eilen siskoni luona ja molemmat kehuivat kakkua todella hyväksi. Myös omalle perheelle maistui tämä extemporee kokeilu kakku hyvin 🙂 niin että olen kyllä oikein tyytyväinen tähän. Pitää joku kerta vielä testata miten tämän hyydyttäminen onnistuisi agar agar jauheella ja vaikuttaako se makuun mitenkään.