Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät,  Pääsiäinen Nähty 5697 kertaa
 
06.04.2018
 
3 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIpersikka-passion-mango hyydykekakku


Minun piti jo pääsiäiseksi tehdä ostamistani rahkoista hyydykekakku, mutta työn täytteisen pääsiäisen vuoksi jäi kakun teko vasta tälle viikolle. Kakku onnistui omalla sovelluksella mainiosti ainoastaan liivatteiden kanssa minulla kävi pieni kämmi, kun täytteen liivatelehtiä olin laittamassa kiehuvaan sitruuna mehuun en huomannut että 1 liivatelehti tippui lavuaariin kaataessani kulhosta ylimääräiset vedet pois ja huomasin sen vasta kun olin jo lisännyt liivatenauhan täytteeseen. laitoin sitten liivatelehden huuhdellen eka kylmällä vedellä ja sitten kiehautin pienen määrään vettä ja lisäsin liivatteen siihen ja täytteen joukkoon. Käytin itse 6 kpl liivatelehtiä ja täyte pysyi kyllä hyvin kasassa, mutta paloja leikatessa kakku pysyy juuri ja juuri kasassa joten lisäsin reseptiin 1 liivatelehden enemmän, jotta varmasti onnistuu kaikilta. Kakku on kyllä ihanan makuinen ja mukavan pehmeä rakenteeltaan.

Persikka-passion-mango rahkakakku (laktoositon lukuun ottamatta koristelun valkosuklaata)

Pohja
175 g oreoita
50 g laktoositon voi

Täyte:
2 purkkia eli 400g laktoositonta persikka-passion rahkaa ( arla ingman)
2 dl laktoositonta kuohu tai vispikermaa
2,5 dl laktoositonta flora vaniljaa tai muuta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2dl mangososetta (esim. bonne)
7 liivatelehteä ( meira)
1 sitruuna

kiille:
3 passionhedelmää ( tulee noin 1 dl lihoja/mehuja/siemeniä)
3 dl mangososetta (bonne)
3 liivatelehteä

Koristeluun: valkoista suklaata sulatettuna tai maitosuklaata ja 1 passionhedelmä.

Valmista hyydykekakku irtopohjavuokaan tai reunavuokaan. Minä käytin säädettävää korkeaa pyöreää reunavuokaa, joka oli laitettu halkaisijaltaan n. 20-21 cm säätöön. Murskaa oreo keksit esimerkiksi kulhossa perunasurvimella. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele keksimurska-voi seos irtopohjavuoan pohjalle tai lautasen pohjalle jonka päällä on reunavuoka.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja vaniljakastike omissa kulhoissaan ja sekoita ne yhteen. Sekoita joukkoon rahka ja mangosose. Laita 1 sitruunan mehu kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Ota liivatelehdet kylmästä vedestä ja purista ylimääräiset vedet pois. Liota liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja lisää seos ohuena nauhana täytteeseen samalla varovasti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä muutama tunti ennen kiilteen tekoa.
Kun täyte hyytynyt valmista kiille. Laita kiilteen liivatelehdet isoon kulholliseen kylmää vettä 5 minuutiksi. Laita 2 dl mangososetta kulhoon, johon kaavit puolitettujen passionhedelmien lihat, mehut ja siemenet. Laita 1 dl mangososetta kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Lisää kattilaan liivatelehdet joista on ylimääräiset kylmät vedet puristettu pois. Kaada liivatemangosose seos ohuena nauhana mangosose-passionhedelmä seoksen joukkoon. Laita kiille hyydykekakun päälle varovasti lusikoiden täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa useampi tunti tai mielellään yön yli. Irroita kakku reunavuoasta tai irtopohjavuoasta käymällä reunat terävällä veitsellä ja nostamalla reunuksen ylös.

Koristele haluamallasi tavalla. Minä sulatin valkosuklaata minigrip pussissa vesihauteessa ja kun suklaa oli sulanut kuivasin pussi vedestä ja tein pienen aukon saksilla pussiin ja puristin pussista suoraa suklaa nauhaa kiilteen pintaan ja laitoin 1 passionhedelmän puolitettuna koristeeksi päälle.
pääsiäiseksi varaamiani koristeita kokeilin myös kakun päälle mutta mielestäni kivempi koristelu pelkällä passionhedelmällä.