18.3.2015
Pappilan hätävara
10 kpl noin 2dl kpl
Ainekset:
3 dl kuohu tai vispikermaa, johon 1-2 rkl sokeria.
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (tai maitorahkaa/maustettua rahkaa)
3dl mustikoita ja 3/4dl sokeria
Kakku tai keksi tai pullamuruja minä käytin mehevää suklaakakkua murustettuna noin 1/4 osan.
Laita mustikat ja sokeri kattilaan ja lämmitä niitä hetki kattilassa samalla perunanuijalla tai sauvasekoittimella survoen mustikoita. anna jäähtyä.
Vaahdota vaniljakastike ja kermavaahto. Mausta kerma sokerilla. Yhdistä kerma ja vaniljakastike keskenään. Murusta kakkua/keksiä/pullaa murusiksi lasin pohjalle minulla oli kartio laseja joiden vetoisuus hieman alle 2,5 dl. Laita kakkumurun päälle reilu ruokalusikallinen tai 2 rkl kermavaahto-vaniljakastike sekoitusta ja siihen päälle hieman mustikkahillloa. Tämän jälkeen murusta taas päälle kakku/keksi/pulla murua ja laita taas kermavaahto-vaniljakastikesekoitusta. Laita vielä päälle mustikkahilloa ja koristeeksi hieman kakkumurua.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tää on kyllä hyvää ja nopeeta tehdä.